Icoon

Kiezen voor een opleiding in de verduurzaming van de industrie

In samenwerking met scholen en bedrijven laten we jongeren ervaren dat technologie en techniek aantrekkelijk zijn. Door het techniekaanbod in de regio in beeld te brengen, laten we zien met welke opleidingen en banen een bijdrage geleverd kan worden aan verduurzaming en vergroening.

Dit doen we onder andere met evenementen zoals de jaarlijkse Techport Technologieweek, bedrijfsbezoeken & inspiratiesessies.

Techport Technologieweek

Jaarlijks organiseert Techport voor meer dan 5000 leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs de Techport Technologieweek. Door middel van workshops, gastlessen en bedrijfsbezoeken laten we zien dat de techniekwereld heel breed, uitdagend en toekomstproof is.

Meer informatie

Girls’ Day

Girls’ Day laat meisjes tussen de 10 en 15 jaar de wereld van bèta, techniek en IT ontdekken en van dichtbij beleven. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-opleidingen en -bedrijven hun deuren speciaal voor meisjes.

Meer informatie

Techniek aanbod

Nog steeds kiezen te weinig kinderen voor een vervolgopleiding in de techniek. Dit terwijl er volop werk in is te vinden. In de IJmond worden daarom verschillende techniek activiteiten georganiseerd om de beeldvorming bij kinderen over techniek te verbeteren.

Meer informatie

Samenwerkingen

Techport werkt samen met een aantal regionale partijen aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs, dat leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en werk in de regio.

Meer informatie