Icoon

Kiezen voor een opleiding in de verduurzaming van de industrie

In samenwerking met scholen en bedrijven laten we jongeren ervaren dat technologie en techniek aantrekkelijk zijn. We laten zien welke mooie opleidingen en banen er zijn waarin ze kunnen bijdragen aan de verduurzaming en vergroening van onze economie.

Een overzicht van techniek activiteiten voor het basisonderwijs download je hier. Het overzicht van techniek activiteiten voor het voortgezet onderwijs mavo en beroepsgericht vind je hier.

Techport Technologieweek

Elk jaar in oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie. In 2024 is de Techport Technologieweek van 7-11 oktober.

Meer informatie

Girls’ Day

Girls’ Day laat meisjes tussen de 10 en 15 jaar de wereld van bèta, techniek en IT ontdekken en van dichtbij beleven. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-opleidingen en -bedrijven hun deuren speciaal voor meisjes.

Meer informatie

Inspiratiemiddag leraren primair onderwijs

Leraren hebben een belangrijke rol in de keuzes die leerlingen maken. Techport werkt daarom ook graag samen met leraren primair onderwijs om leerlingen te interesseren voor techniek. Om leraren te inspireren en te ondersteunen biedt Techport een speciale techniek inspiratiemiddag.

Meer informatie

Techniekpromotie

Nog steeds kiezen te weinig kinderen voor een vervolgopleiding in de techniek. Dit terwijl er volop werk in is te vinden. In de IJmond worden daarom verschillende techniek activiteiten georganiseerd om de beeldvorming bij kinderen over techniek te verbeteren.

Meer informatie

Rondetafelsessie Kiezen voor Technologie

Twee bijeenkomsten per jaar met inspirerende presentaties, 'best practices' en ter afsluiting een rondleiding. 

Meer informatie

Techport-scholen

Alle leerlingen goed voorbereid op een duurzame toekomst; als Techport-school laat je zien aan ouders, leerlingen en bedrijven dat je je inzet voor technologie en voor de toekomst.

Meer informatie

Samenwerking Sterk Techniek Onderwijs (STO)

Techport werkt samen met een aantal regionale partijen binnen het Sterk Techniek Onderwijs aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs, dat leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en werk in de regio.

Meer informatie
Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op