Samenwerkingen

Techport werkt samen met een aantal regionale partijen aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs, dat leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en werk in de regio.

Fix Maak Onderwijs

Cultuurhuis Heemskerk, Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Techport hebben de handen ineengeslagen met Fix Maak Onderwijs met het doel maakonderwijs te introduceren bij basisscholen in de IJmond. Maakonderwijs is leren (door te) maken, verbindt creativiteit met technologie en staat volledig in het teken van onderzoekend en ontwerpend leren.

Door zelf te onderzoeken hoe iets gemaakt is of gemaakt zou kunnen worden, leer je problemen oplossen, de wereld beter begrijpen én deze te beïnvloeden. Op deze manier leidt ‘maken’ tot nieuwe kennis, inzichten en interesse in de eindeloze mogelijkheden van techniek.

Sterk Techniek Onderwijs

Binnen de techniekregio IJmond/Zuid-Kennemerland van Sterk Techniek Onderwijs werken het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO én het bedrijfsleven nauw en actief samen om (blijvend) een kwalitatief hoogstaand en dekkend aanbod van technisch vmbo te realiseren. Deze techniekregio omvat de gemeentes Castricum, Heemskerk, Beverwijk, Velsen en Haarlem.

Techkwadraat

Door kinderen vanaf jongs af aan kennis te laten maken met technologie, ontdekken ze op een speelse wijze de wereld die hierachter zit en verruimen ze hun blik. Want technologie is zo veel meer dan laptops en smartphones. Van lasconstructies, het ontwerpen van designermeubels, bouwen met circulaire materialen tot protheses voor zieke mensen in het ziekenhuis: de wereld van technologie laat het kind verwonderen.

Samen met scholen, bedrijven en andere organisaties in de regio slaan we met het programma Techkwadraat de handen ineen voor een leeromgeving waar onderwijs en praktijk samenkomen. Of het nu gaat om techniek, technologie, ICT, (natuur)wetenschappen en praktijkvaardigheden​​​​​​​: we willen zorgen voor een brede oriëntatie in al deze richtingen. ​​​​​​​​​​​​​​