Icoon

Techniekpromotie

Nog steeds kiezen te weinig kinderen voor een vervolgopleiding in de techniek. Dit terwijl er volop werk in is te vinden. In de IJmond worden daarom verschillende techniek activiteiten georganiseerd om de beeldvorming bij kinderen over techniek te verbeteren.

Techniek activiteiten waaier

Sterk Techniek Onderwijs heeft een techniekactiviteiten waaier geïntroduceerd. Deze is voor docenten uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en hierin zijn alle techniekactiviteiten in de regio te vinden. Ook een exemplaar ontvangen? Stuur dan een mail naar secretariaat@techport.nl.

Je kan de waaier ook gratis downloaden. Klik hier voor de waaier voor het basisonderwijs. De waaier voor het voortgezet onderwijs mavo en beroepsgericht vind je hier.

Challenges

Stimuleren van (kennis van en een positieve associatie met) technologie bij leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs door scholen te laten participeren in een scholencompetitie op het gebied van duurzame mobiliteit en techniek. Meer informatie vind je hier.

Girls Day

“Techniek is voor jongens!”, dat vinden wij dus zeker niet. Op de jaarlijkse Girls Day maken meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis met bèta, techniek en ICT en ontdekken hoe leuk en divers techniek is. Vind jij ook niet dat techniek alleen voor jongens is? Je kan als bedrijf of school mee doen aan deze dag. Meer informatie vind je hier.

Gastlessen en bedrijfsbezoeken

Een gastles, bedrijfsbezoek of een opdracht uitvoeren op locatie zijn een waardevolle verrijking van een onderwijsprogramma. Want de theorie op school wordt verrijkt met informatie uit de praktijk. Bij een gastles is het belangrijk om een persoonlijke verhaal te vertellen. Een bezoek aan een bedrijf, instelling, supermarkt of theater maakt de veelzijdigheid van techniek direct duidelijk door het te zien en ervaren. Wil je een gastles geven? Of wil je je bedrijf openstellen voor een bezoek? Kijk hier voor meer informatie.

Career Day

De Career Day is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd waarbij leerlingen uit vmbo 3, havo 4 en vwo 5 maken kennis met technologie en de bedrijven daarachter. Leerlingen uit Noord-Holland kunnen deelnemen aan Career Day West bij de TU Delft. De Career Day is de ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: Ervaren! Meer informatie is hier te vinden.

Techniek promotie activiteiten

Laat elk talent plezier beleven aan wetenschap & technologie. Via de Techportal vind je alle doeprogramma’s uit de IJmond regio die garant staan voor een contextrijke leerervaring.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op