Archieven: Agenda

Een post type voor agenda

On Stage Beroepenfeest

Bedrijven die benieuwd zijn naar hun medewerkers van de toekomst kunnen op 5 maart meedoen met het On Stage Beroepenfeest: een beroepenoriëntatieproject waarbij vmbo leerlingen kennismaken met het bedrijfsleven. Voor hen de kans om te ervaren welke mogelijkheden er voor hen zijn en voor bedrijven de kans om leerlingen enthousiast te maken voor bedrijven.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: https://www.ijmondzuidkennemerlandonstage.nl/

Zie hieronder de flyer met meer informatie.

Ontbijtsessie: Voldoet jouw onderneming aan CSRD?

Op donderdag 7 maart 2024 organiseert Techport-partner Rabobank een CSRD-event met een ontbijt. Tijdens dit event praten we je bij over de Corporate Sustainability Responsibility Directive: de richtlijn waar grote bedrijven vanaf 2025 verplicht over moeten rapporteren. Op het event wordt ingegaan op welke wet- en regelgeving er op bedrijven afkomt en hoe je daar goed voorbereid mee aan de slag kunt. Het event is ook relevant voor bedrijven die zelf niet aan de CSRD criteria moeten voldoen, maar als bijvoorbeeld leverancier van grote ondernemingen hier wel mee te maken krijgen.
Voorafgaand aan de ontbijtsessie krijgen aangemelde deelnemers een Future Fit Risicoscan aangeboden. Deze scan maakt inzichtelijk waar de onderneming staat ten opzichte van de Sustainable Development Goals en in relatie tot de branche. De scan helpt je voorbereiden op de CSRD-verplichtingen.
De ontbijtsessie vindt plaats bij Rabobank Regio Schiphol.

Techport zal later in het jaar een vervolgsessie organiseren over CSRD.

Girl’s Day 2024

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is al jaren te laag. Slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw. Op Girls’ Day laten we met vrouwelijke rolmodellen een breed beeld van de technische opleidingen en beroepen zien en we helpen meisjes hun zelfvertrouwen te versterken in exacte vakken.

Tijdens Girls’ Day op 11 april 2024 openen door heel Nederland bedrijven en beroepsopleidingen hun deuren om meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT.

Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Dagexcursie Hannover Messe ‘Energizing the sustainable industry’

Het thema van de Hannover Messe 2024 is ‘Energizing the sustainable industry’, een thema dat natuurlijk goed bij Techport past. Daarom bieden we ons netwerk de mogelijkheid aan om op maandag 22 april mee te gaan op een dagexcursie naar de Hannover Messe. Techport stelt de tickets beschikbaar, organiseert het busvervoer en stelt een programma samen incl. gezamenlijke lunch.
Vertrek om ca. 6.30 uur vanaf kantoor Techport, Velsen Noord, (op de route kunnen we stoppen voor andere opstapplekken). In de avond rond 22 uur zijn we weer terug.

Zie voor meer info, de halindeling en de thema’s van de Hannover Messe  https://www.hannovermesse.de/en/

Aanmelden kan tot vrijdag 5 april.

Aanmelden Dagexcursie Hannover Messe 22 april 2024

Ik meld mij graag aan:

  • Naam
  • Functie
  • Organisatie
  • E-mailadres
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op