Archieven: Agenda

Een post type voor agenda

Kick off: eerste groene industriezone

Op woensdag 20 september van 16.00 tot 18.00 uur organiseert Techport de Kick-off bijeenkomst ‘Op weg naar de eerste groene industriezone van Nederland’ bij de Tata Academy in Velsen Noord.

Op deze middag nemen we je mee in de ambities van Techport voor de komende jaren. Hoe ziet de koers naar 2030 er uit? Hoe gaan we als netwerk de verduurzaming en de energietransitie van de industrie in de IJmond versnellen? Wat zijn de mijlpalen op de route naar ‘de eerste groene industriezone van Nederland’? 

Op deze middag maken we ook kennis met de praktijk: vier projecten die een toekenning hebben gekregen van het Just Transition Fund stellen zich voor:

 1. Infinity met het project Smart & Healthy Buildings Platform
 2. Het project Symphony Wave Power
 3. H2Dock met een concept modulaire behuizing van electrolysers en balance of plant
 4. De Techport Innovation Centre Green Incubator

We sluiten af met een borrel. 

Wil je erbij zijn? Meld je dan nu aan!

Aanmelden bijeenkomst Groene Industriezone

Ik meld mij graag aan:

 • Naam
 • Functie
 • Organisatie
 • E-mailadres
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inspiratiesessie: Stage Carrousel IJmond

Techport organiseert de inspiratiesessie ‘Stage Carrousel IJmond’ bij Techport-bedrijf Microtechniek. Tijdens de inspiratiesessie hoor je meer over het stage carrousel, delen we de successen, krijg je een rondleiding bij Microtechniek en kijken we samen op welke manier we het carrousel verder kunnen laten groeien. Dit kan door je aan te sluiten of door zelf een regionale carrousel op te zetten.

Stage Carrousel
In het stagecarrousel krijgen jongeren zo veel mogelijk kanten van de techniek te zien bij verschillende bedrijven in de IJmond. Jongeren lopen stage in een carrousel: elke drie maanden schuift de stagiair door naar het volgende bedrijf. Het stagecarrousel is in 2021 gestart en succesvol. Jongeren zien meer bedrijven vanbinnen, de scholen worden gefaciliteerd, bedrijven worden beter begeleid. Het carrousel is een initiatief van Microtechniek, Pro Young, Techport en ROC Nova College. 

Aanmelden Inspiratiesessie Stage Carrousel IJmond

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Techport Techniektuin

Ben je als MKB’er op zoek naar een ongeschikte kandidaat? ‘Wacht niet op goed personeel, je kunt ze beter zelf opleiden!’

Op  27 september 2023 om 14.00 uur nodigen wij jou uit om een Techport Techniektuin neer te zetten waarmee we talent vinden en ontwikkelen voor de technieksector. 

Begin 2024 willen wij iedereen een plek geven om te leren en te laten ontdekken of een technisch beroep wat voor een kandidaat is. In 12 weken tijd kijken we wat mensen wél kunnen én rekening houdend met de ontwikkeling van de technologie. Naast de technische vaardigheden gaat het hier ook om sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Drempels weg nemen en waardoor iedereen mee kan doen!

Het is een uniek en nieuw initiatief om nieuw talent te vinden, voor te bereiden op een baan in de technieksector. Een samenwerking van overheid, werkgevers en opleiders. Zie jij kansen om mensen samen met ons te ontwikkelen voor de technieksector met mogelijkheden om een kandidaten bij jou aan de slag te laten gaan dan willen wij met jou de Techport Techniektuin neerzetten. 

Adres: VanDerEng BV, Lijnbaan 45, 1969 ND  Heemskerk, Noord-Holland

Programma:
14.00 uur – welkom
14.15 uur – experts vertellen over bestaande tuinen
14.50 uur – hoe creëren we de Techniektuin?
15.00 uur – rondleiding VanDerEng
15.30 uur – werksessie co-creatie Techniektuin
16.30 uur – concretiseren en vervolgstappen
17.00 uur – netwerkborrel

Ben je enthousiast en wil je een passende maatschappelijke bedrage leveren? Wij vertellen graag meer op 27 september. Meld je nu aan

Namens Werkgevers Servicepunt, Wij-Techniek en Techport.

Aanmelden Techport Techniektuin

Ik meld mij graag aan:

 • Naam
 • Functie
 • Organisatie
 • E-mailadres
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Techport Technologieweek

Van 2 t/m 6 oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs, de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten enthousiast worden gemaakt voor werken en leren in de techniek en technologie. Klik hier voor meer informatie.

Haventour: de energietransitie in het havengebied IJmuiden in beeld

Op woensdag 18 oktober organiseert Techport in samenwerking met de Rabobank een ontbijtsessie met als thema de energietransitie in het havengebied IJmuiden. Met een rondvaartboot varen we langs diverse hotspots om een beeld te krijgen hoe deze transitie rondom het havengebied daadwerkelijk zichtbaar wordt. 

Tijdens de rondvaart zullen betrokken specialisten in korte pitches uitleggen wat er in de havens speelt op gebied van de energietransitie. Wat verandert er aan de skyline op zee en aan de Noordzijde van het kanaal? Wat is de stand van zaken energiehaven, walstroom en waterstofeconomie? En welke oplossingen rondom bijvoorbeeld netcongestie zijn vandaag of morgen beschikbaar om gezamenlijk aan te pakken.

Datum: Woensdag 18 oktober 2023
Inloop: vanaf 08.30 uur
Vertrek: 09.00 uur stipt
Terugkomst: we verwachten uiterlijk 11.30 uur weer aan te meren in de haven.
Opstaplocatie: Sluisplein 78, IJmuiden

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang. Na aanmelding volgt de bevestiging met alle praktische informatie en definitief programma.

Aanmelden Haventour 18 oktober

Ik meld mij graag aan:

 • Naam
 • Functie
 • Organisatie
 • E-mailadres
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op