Icoon

Girls’ Day

Girls’ Day laat meisjes tussen de 10 en 15 jaar de wereld van bèta, techniek en IT ontdekken en van dichtbij beleven. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-opleidingen en -bedrijven hun deuren speciaal voor meisjes.

Tijdens Girls’ Day nemen meiden deel aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke studenten en medewerkers en leren meer over bèta/technische opleidingen en werkzaamheden.

Speciaal voor meisjes?!

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is al jaren te laag. Slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw. Op Girls’ Day laten we met vrouwelijke rolmodellen een breed beeld van de technische opleidingen en beroepen zien en we helpen meisjes hun zelfvertrouwen te versterken in exacte vakken.

Girls’ Day 2024

Tijdens Girls’ Day op 11 april 2024 openen door heel Nederland bedrijven en beroepsopleidingen hun deuren om meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. In de IJmond kan je kiezen uit:

Girls’ Day Tata Steel
Girls’ Day, powered by Nova Smart Girls

Aanmelden kan vanaf nu.

Aanmelden Girls’ Day 2024

  • Voorkeur voor bezoek organisatie:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Danielle van der Mark.

Terugblik Girls’ Day 2023

Op april 2032 vond Girls’ Day plaats. Dit keer was gekozen voor een hybride evenement met de volgende opzet.

Online landelijke Kick-Off voor alle deelnemers
In de ochtend heeft initiatiefnemer VHTO Girls’ Day 2023 feestelijk geopend met een live online programma. Alle deelnemende meisjes waren hiervoor uitgenodigd en konden virtueel deelnemen.

Live Bezoek 
Daarna openden bèta/technische of IT opleidingen, bedrijven en onderzoeksorganisaties hun deuren voor een groep meisjes. Het programma bestond uit een korte introductie, rondleiding of demonstratie, kennismaking met (vrouwelijke) technische rolmodellen én een doe-activiteit, waarbij meisjes zelf aan de slag gingen.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op