Primair onderwijs

Van 7 tot en met 11 oktober 2024 is de jaarlijkse Techport Technologieweek voor scholen in de IJmond. De week staat volledig in het teken van het enthousiasmeren van leerlingen voor werken en leren in de techniek voor onder andere groep 6, 7 en 8 van de basisschool.

Groep 6 & 7

Al op jonge leeftijd willen we kinderen laten zien dat techniek om meer draait dan enkel schroevendraaiers. Daarom bieden we tijdens de Techport Technologieweek een workshop van Promotie Evenement Techniek (PET) op school aan, voor leerlingen van groep 6 en 7.

Na de meivakantie is inschrijving mogelijk.

Groep 8

Groep 8 komt tijdens deze week naar Sporthal De Walvis om de veelzijdigheid van technologie en techniek te ervaren. Een leuke en leerzame ochtend!

Woensdag 9 oktober
Donderdag 10 oktober
Vrijdag 11 oktober
Van 09:00 -11.00 uur of van 11.00 – 13.00 uur

Terwijl groep 8, onder leiding van de studenten ‘Medewerker kind & educatie’ en de begeleidende ouders, de verschillende workshops volgt, organiseren we voor de leerkrachten een inspiratiesessie.

Na de meivakantie is inschrijving mogelijk.

Ouders

Techniek is overal. Kiezen voor een opleiding in de techniek geeft toekomstperspectief en een breed scala aan beroepen om uit te kiezen in zorg, bouw, voeding, media, de energietransitie en nog veel meer.

Tijdens het speciale ouder & kind-avondprogramma op donderdag van 19.00 – 21.00 uur op de Techport Technologieweek krijgen ouders en kinderen een goed beeld van de vele mogelijkheden door mee te doen aan de workshops van Promotie Evenement Techniek (PET).

Inschrijving na zomervakantie 2024 mogelijk.