Icoon

Inspiratiemiddag leraren primair onderwijs

Leraren hebben een belangrijke rol in de keuzes die leerlingen maken. Techport werkt daarom ook graag samen met leraren primair onderwijs om leerlingen te interesseren voor techniek. Om leraren te inspireren en te ondersteunen biedt Techport een speciale techniek inspiratiemiddag.

Techport organiseert samen met bedrijven, scholen en partners zoals Sterk Techniek Onderwijs (STO) elk jaar een inspiratiemiddag voor de leraren primair onderwijs in de IJmond/Zuid-Kennemerland tijdens de Techport Technologieweek. Tijdens deze dag krijgen leraren een actueel en positief beeld van techniekonderwijs. En ze krijgen lespakketten en tips mee om op een laagdrempelige manier techniekonderwijs aan te bieden in de klas.

Zoekt jouw school nog invulling voor één van de studiedagen? Neem contact op met Danielle van der Mark en we bekijken samen de mogelijkheden.

INSPIRATIEMIDDAG 2022/2023

Toekomstgericht onderwijs met digitale fitheid
Op deze inspiratiemiddag voor leraren van het primair onderwijs gaan we even terug naar waar het – wat ons betreft – echt om draait in het onderwijs: toekomstgericht lesgeven. We hebben leraren laten zien dat techniek een middel is – en niet een doel op zich – waarmee ze hun onderwijs kunnen verrijken en tijdwinst kunnen boeken. Bijvoorbeeld bij thema’s en feestdagen die tijdens het schooljaar voorbij komen.

Dieter
Dit jaar was er een spreker met net even een andere insteek. Dieter Möckelmann stelt niet alleen vragen maar presenteert voorbeelden die praktisch, prikkelend en uitdagend zijn. En hij spreekt uit ervaring. Samen met Martijn Aslander heeft hij de bezoekers van de inspiratiemiddag meegenomen op weg naar hun digitale fitheid.

Sterk Techniek Onderwijs
Via Sterk Techniek Onderwijs gaven de technische vmbo’s – Skills vmbo, Technisch & Maritiem College, Spaarne College en Haarlem College – op het podium een paar ideeën om leerlingen een product/werkstuk te laten maken met een technisch karakter dat aansluit op een thema. Het enthousiasme van de leraren om tijdens deze middag alvast thema’s aan te leveren was heel groot; maar liefst 25 verschillende onderwerpen zijn voorbijgekomen! Het technisch vmbo en de basisscholen kijken na de inspiratiemiddag samen verder welk thema ze gaan oppakken.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op