Tiny Machine Learning

Tiny Machine Learning is draadloos, goedkoop, veilig en eenvoudig! Zo kun je direct starten met ‘het plakken van sensoren’ op assets. Hiermee kan je voorspellend onderhoud uitvoeren waarmee je kosten bespaart en je efficiëntie verhoogt.

Het mkb wordt vaak gewezen op de potentiële waarde van data. Meer meten en analyseren leidt tot meer inzicht en meer grip op het productieproces, de staat van de installatie, het energieverbruik en de kwaliteit van het product. Toch is de drempel voor veel mkb’ers hoog om hier volop in te stappen. Veelal worden sensorsystemen, connectiviteit en cloudmiddelen als prijzig en complex gezien en ontbreekt volgens veel bedrijven de benodigde basiskennis.

Met Tiny Machine Learning (Tiny ML) is dit allemaal niet van toepassing. Je verkleint je machine learning namelijk zodanig dat deze kunnen worden uitgevoerd op kleine edge microcontrollers (kleine chipjes) die door een batterij gevoed worden.

Use cases
Techport is gestart met een use case bij Tata Steel. Binnenkort wordt ook gestart met een use case bij Hilton Foodservices en Biscuit International.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met kwartiermaker Andre Gerver.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op