25 april 2024

Vicoma Techportbedrijf Plus

Vicoma is een onafhankelijk Consultancy & Engineeringsbureau. Dit familiebedrijf werkt al 60 jaar voor veel verschillende klanten aan single- en multidisciplinaire projecten. Hun engineers begeleiden de meest uiteenlopende projecten van begin tot eind. En daarnaast voeren ze ook de engineering bij deze projecten uit. Ze laten zich graag uitdagen door de industrie om tot de beste oplossingen te komen. Hun focus ligt op zeven markten:

  • Energie
  • Heavy industry
  • Gebouwen
  • Tank terminals
  • Food & Pharma
  • Chemie
  • Raffinaderijen

Waarom zijn jullie Techportbedrijf Plus geworden?
Wij zijn partner geworden van Techport omdat wij het belangrijk vinden om aangesloten te blijven op de markt van morgen. En vooral om niet van af de zijkant toe te kijken of er nog wat gaat gebeuren. Vorig jaar zijn wij lid geworden van Mytec, omdat wij het zien als onze maatschappelijk plicht om techneuten in deze regio op te leiden. Lid worden van het Techport-netwerk is dan voor ons een logische stap. Techport heeft namelijk in de afgelopen 10 jaar bewezen dat het meer is dan een gezellig praatclubje met de bedrijven uit de regio. Het Innovation Centre is één van de tastbare resultaten daarvan. Wij willen daar onze bijdrage aan leveren door opgedane kennis toe te voegen en te verrijken. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat er genoeg mooi projecten volgen als wij daar vanuit de regio onze schouders onder zetten maar ook open staan om kennis te durven delen. De taart is groot genoeg voor iedereen we moeten er alleen voor zorgen dat ieder bedrijf het juiste puntje krijgt als deze verdeeld gaat worden.

Wat hopen jullie te bereiken samen met het netwerk van Techport?
Wij hopen zoals eerder gezegd onze kennis toe te voegen en te verrijken, en eigenlijk gebeurt dat al met als praktisch voorbeeld de floating wind mill challenge. Dit is een gecombineerd initiatief van uit Mytec gesteund door Techport-bedrijven om een drijvende windmolen te ontwerpen en te bouwen. Onze toegevoegde waarde zit in de hulp bij het maken van het ontwerp, berekeningen en de golfslag simulatie met onze opgebouwde kennis en programmatuur. Het uitwerken van dit model tot een prototype gebeurd in dit geval bij Beuker special products omdat dit hun specialiteit is. Als je het mij vraagt zijn er nog meer van dit soort innovatieve projecten mogelijk als ieder bedrijf van uit zijn kracht wordt aangesproken. 

Contactpersoon:
Rudy van der Kolk