24 februari 2022

Hoogewerf Engineers

Bij Hoogewerf Engineering werkt een team gepassioneerde hardware en software engineers die het leuk vinden om met techniek bezig zijn. Ze denken graag mee met klanten om samen tot de meest optimale oplossingen te komen.

Marcel Tuip, Technisch Directeur: “Dit doen we door vanuit de technische vraagstukken ons te verdiepen in de verschillende vakgebieden en productieprocessen van onze klanten. Zo komen wij tot creatieve en pragmatische oplossingen waarbij wij de beschikbaarheid van de installaties steeds centraal stellen. Onze expertise ligt op het gebied van industriële automatisering en robotisering, elektrotechniek, instrumentatie en machineveiligheid. Dat brengt ons bij een zeer gevarieerde waaier aan opdrachtgevers, veelal in onze eigen regio. Van staalindustrie tot gastransport en opslag, startups op het gebied van greenbiz en energietransitie en infra projecten. Daarnaast zijn we voor onze nationale luchthaven leverancier van automatische grenspassagesystemen. Het accent in het werk verschuift, het gaat niet meer “alleen” om de techniek maar oplossingen moeten ook servicebaar, recyclebaar, energiezuinig en veilig zijn. Daarom zullen wij blijven innoveren om ook de toekomstige vraagstukken het hoofd te kunnen bieden.”

Hoogewerf Engineering vindt het belangrijk om kennis en ervaring te delen. Sinds jaar en dag is Hoogewerf Engineering een erkend leerbedrijf en heeft vandaaruit contact met de verschillende technische onderwijsinstellingen in de regio. Door het beschikbaar stellen van stage- en afstudeerplekken en de begeleiding van de studenten willen ze graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze toekomstige technici. Ook is een van de collega’s werkzaam als hybride docent bij het Horizon College. Daarnaast verzorgen ze externe trainingen voor klanten en partners op het gebied van industriële automatisering en machineveiligheid.

Waarom Techport?

Marcel: “Vanuit Techport worden verschillende activiteiten geïnitieerd op het gebied van innovatie, waarbij Techport de verbindende factor is tussen de Techport bedrijven, scholen en overheid. Graag willen wij sparren met de verschillende deelnemers, om op die manier te ontdekken welke expertise in onze regio aanwezig is en waar mogelijk onze expertise op o.a. machineveiligheid, industriële automatisering en energiemanagement te delen. Voor Hoogewerf Engineering was het dus een logische stap om partner te worden van Techport en samen te gaan werken aan de thema’s ‘kiezen’, ‘leren’, ‘werken’ en ‘innoveren’ in onze regio”.

Contactgegevens

Website: www.hoogewerf.nl

Contactpersoon: Marcel Tuip (Technisch Directeur)