17 december 2020

Techniek studiedag voor leerkrachten Phanta Rei

Op maandag 7 december zijn ruim 60 leerkrachten van basisschool de Panta Rhei in Beverwijk ondergedompeld in de zeven werelden van techniek. De studiedag van de leerkrachten stond dit keer namelijk volledig in het teken van techniek. Leerkrachten kregen online een lezing en keken mee naar verschillende proefjes en tips & tricks van Boy Vissers, de experimenteer Expert van Quest Jr. om Wetenschap & Techniek makkelijk toe te passen in het lesprogramma. Aansluitend gingen de leerkrachten zelf aan de slag met een workshop van FIX Maakonderwijs en met proefjes uit de Techport-activiteiten-box, die van tevoren op de school was afgeleverd.
 
Leerkrachten hebben een belangrijke rol in de keuzes die leerlingen maken. Techport werkt daarom ook graag samen met leerkrachten om leerlingen te interesseren voor techniek. Om hen te inspireren en te ondersteunen biedt Techport een speciale techniek studiedag.

Natasja Peters, directeur basisschool Panta Rhei geeft aan: “De informatie vooraf was duidelijk, de materialen waren in voldoende mate aanwezig, de goodiebags met techniekwaaier en kwartetspel werden zeer gewaardeerd en ook de lunch viel in goede aarde. Onze leerkrachten zijn aan het nadenken gezet over de manier waarop ze techniek kunnen integreren binnen hun onderwijs. Dat was precies onze bedoeling!”
 
Ook interesse in een techniek studiedag voor op jouw school? Meer informatie bij Danielle van der Mark (danielle.vandermark@techport.nl)