8 oktober 2020

Studiedag vol techniek voor docenten basisonderwijs

Op woensdag 7 oktober jl. verzorgde Techport een online programma voor ruim 100 basisschool leerkrachten van de Techport-scholen tijdens hun studiedag, dit als onderdeel van de Techport Technologieweek. Tijdens deze livestream stond onder andere een interactieve presentatie van Boy Visser, experimenteer-expert van Quest Jr., op het programma.

Ruim 100 leerkrachten konden vanaf hun school via een livestream meekijken naar verschillende proefjes en tips & tricks van Boy Visser om Wetenschap & Techniek makkelijk toe te kunnen passen in hun lesprogramma. Aansluitend aan de lezing van Boy, gingen de leerkrachten op hun school zelf aan de slag met proefjes vanuit de Techport doe-activiteiten-box, welke van te voren op de scholen was afgeleverd.

In het 2e gedeelte van de ochtend stond er een lezing op het programma met als onderwerp ‘Kiezen voor technologie’, verzorgd door Jet-Net & TechNet. En werden de leerkrachten kort meegenomen in de 7 werelden van techniek en dat het beeld wat kinderen van ‘techniek’ hebben zeker niet altijd de juiste is! Het ochtend gedeelte werd afgesloten met een livestream act van MadScience. Zij verzorgen verschillende spectaculaire workshops, demonstraties en activiteiten voor kinderen op het gebied van science. Na een verzorgde lunch werd er op de scholen een live techniekworkshop verzorgd door FIX Maakonderwijs. FIX Maakonderwijs is een nieuw lesprogramma op het snijvlak tussen kunst en technologie voor het basisonderwijs in de IJmond.

Techport Technologieweek 2020

Deze studiedag voor de docenten is onderdeel van de online Techport Technologieweek. Van 5 tot en met 9 oktober worden leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten ondergedompeld in de 7 werelden van technologie. Doel van deze week is om zoveel mogelijk leerlingen te interesseren voor technologie.

Meer informatie over de Techport Technologieweek is te vinden op www.techport.nl en op social media met #TTW.