27 februari 2023

Studenten en bedrijven samen aan de slag met Tiny Machine Learning 

Studenten en bedrijven gingen op 17 februari 2023 samen aan de slag met Tiny Machine Learning.

Op vrijdagmiddag 17 februari 2023 kwamen studenten technische bedrijfskunde, data science en master of applied artificial intelligence van Hogeschool InHolland en Hogeschool van Amsterdam samen met opdrachtgevers bijeen bij Techport voor de eerste Learning Community op het gebied van Tiny Machine Learning. 

Wat hadden deze studenten gemeen? Ze gaan allemaal – via Techport – aan de slag met Tiny Machine Learning vraagstukken van bedrijven uit het netwerk van Techport. Hilton Foods Holland, Biscuits International en Tata Steel hebben alle drie een vraagstuk op het gebied van procesoptimalisatie, waarbij de (nieuwe)technologie van Tiny Machine Learning dé oplossing kan zijn voor het vraagstuk. 

Voorspellend onderhoud via Tiny Machine Learning

Tiny Machine Learning is een relatief nieuwe technologie, die sensortechnologie en machine learning toegankelijk maakt. Tiny Machine Learning is draadloos, goedkoop en veilig. Zo kun je direct starten met ‘het plakken van sensoren’ op assets. Hiermee kan je bijvoorbeeld voorspellend onderhoud uitvoeren waarmee je kosten bespaart en je efficiëntie verhoogt. Techport ziet veel kansen voor het MKB om aan de slag te gaan met Tiny Machine Learning en is daarom deze learning community gestart: voor de bedrijven, studenten en docenten.

Zo gaan Kasper Tiebie van de Hogeschool van Amsterdam samen met Sjoerd Sas van InHolland het komend half jaar met behulp van slimme sensoren de hele verpakkingslijn van Hilton Food Services monitoren. Daarnaast gaat Maurice Bras van InHolland zich buigen over het verminderen van geluidshinder bij Tata Steel, nadat een groep studenten van de Hogeschool van Amsterdam hier een meetmethodiek voor hebben ontwikkeld.   

Na een korte kennismaking en een uitwisseling van vraagstukken, knelpunten en de aanpak kregen de deelnemers aan de Learning Community Tiny ML een rondleiding van Mark Denys, voorzitter van Techport bij Tata Steel. Je kunt wel stellen een speeltuin als het gaat om het oppakken van Tiny ML gerelateerde vraagstukken. De Learning Community komt de komende periode regelmatig bij elkaar om kennis uit te wisselen. 

Aanmelden bedrijvensessie Tiny Machine Learning 

Ben je producent en heb je een potentieel vraagstuk op het gebied van procesoptimalisatie, omgevingshinder of onderhoud en zou Tiny Machine Learning een oplossing kunnen zijn? Meld je dan aan voor de bedrijvensessie Tiny ML op vrijdag 10 maart van 12:00 tot 14:00 uur bij de Tata Academy. Wij gaan dan aan de slag met jouw vraagstuk. 

Heb je vragen over de bedrijvensessie Tiny Machine Learning? Neem gerust contact op met André Gerver via a.gerver@techport.nl.

Meer info