Categorie: Sterk Techniek Onderwijs

Technisch College Velsen / Maritiem College Velsen

In de onderbouw krijgen de leerlingen al ongeveer 10 lesuren per week les in techniek. Tijdens deze lessen is er aandacht voor het aanleren van ambachtelijke vaardigheden maar er wordt ook volop aandacht besteed aan Smart Technology. Na het tweede leerjaar starten leerlingen met een gekozen profiel. Het aantal uren techniek bedraagt in de bovenbouw ongeveer 15 per week. De bovenbouwleerlingen leren ook in de praktijk, bijvoorbeeld door het lopen van stage, bedrijfsbezoeken en onze maritieme leerlingen door de lessen op onze opleidingsschepen.

Waarom Techport?

Samen met andere onderwijsinstellingen, overheden en bedrijven willen we werken aan goed technisch onderwijs in deze regio.

Contactpersoon

Website: www.technischcollegevelsen.nl / www.maritiemcollegeijmuiden.nl
Facebook: Technisch College Velsen / Maritiem College Velsen
Contactpersoon: Frank Out

3D Makers Zone

Idee├źn en concepten komen hier direct tot leven en worden uitgewerkt tot prototypes, pilots en eindproducten. 3DMZ bevat 2 fieldlabs: 1 op het gebied van de Bouw en 1 op het gebied van Smart Industry.

Waarom Techport?

3DMZ zit met Techport in meerdere samenwerkingsverbanden. 3DMZ organiseert veel zelfde soort bijeenkomsten zoals Pet event – 3DMZ is daarvoor de organisator en de locatie voor Haarlem en omgeving.

Contactpersoon

Website: www.3dmakerszone.com
LinkedIn: 3DMZ
Contactpersoon: Kathelijn Rombaut

Sterk Techniek Onderwijs

Sterk Techniek Onderwijs doet onder andere gezamenlijke investeringen in techniekpromotie in het primair onderwijs, LOB-activiteiten voor techniek aan te bieden en leerlijnen en programmatische aansluiting met het ROC te bevorderen.

Waarom partner?

Sterk Techniek Onderwijs en Techport hebben deels gezamenlijke doelen. Door samenwerking en bundeling van inzet wordt het bereik en effect van de activiteiten groter.

Contactgegevens

Website: www.techportal.nl
Contactpersoon: Quirien van Ooijen

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op