Categorie: Samenwerkingsverbanden

InnoMax BV

InnoMax BV is van Techportbedrijf een Techportbedrijf Plus geworden. InnoMax BV een adviesbureau gespecialiseerd in duurzame bedrijfsprocessen. Hun kernactiviteit is het leveren van deskundig advies en het ontwikkelen van heldere plannen van aanpak om milieuwinst te behalen voor bedrijven en organisaties. 

Waarom zijn jullie Techportbedrijf Plus geworden? 
We zijn Techportbedrijf Plus geworden, omdat we geloven in de kracht van samenwerking en innovatie om duurzaamheid te bevorderen. Techport biedt een uitstekend netwerk en platform om kennis en middelen te delen, en om samen te werken aan projecten die een positieve impact hebben op het milieu en de industrie. 

Wat hopen jullie te bereiken met de samenwerking met Techport? 
Samen met het Techport-netwerk hopen we onze expertise op het gebied van duurzame bedrijfsprocessen te delen en uit te breiden. We willen bijdragen aan gezamenlijke initiatieven en projecten die leiden tot significante milieuwinst. Ons doel is om samen innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de industrie duurzamer en efficiënter maken. 

Hoe dragen jullie bij aan het verduurzamen van de IJmond-regio? 
InnoMax BV draagt bij aan het verduurzamen van de IJmond-regio door bedrijven te helpen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en te verduurzamen. We richten ons op het verminderen van afval, het optimaliseren van energieverbruik en het implementeren van circulaire economieprincipes. Door onze maatwerkadviezen en plannen kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzame toekomst voor de regio. 

Contactpersoon en website  
Cees Duijn of www.innomax.nl 

Industrial Pump Group Nederland

De Industrial Pump Group Nederland is sinds 2003 de partner in het vinden van geschikte oplossingen voor te verpompen medium. Diverse pompexperts met meer dan 30 jaar ervaring heeft IPG tot zijn beschikking voor het reviseren, adviseren en verkopen van pompen voor industriële toepassingen.

Expertise in industriële pomp revisie

IPG gelooft sterk in het bundelen van krachten en ziet de Metropoolregio Amsterdam als dé plek voor technologische ontwikkelingen. Trots om bij te dragen als partner van Techport, biedt IPG expertise in industriële pomp revisie en profiteert het van samenwerking, innovatie en toegang tot talent in de regio. Samen streven ze ernaar om dé excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie te worden.

Waarom partner van Techport? 

IPG streeft ernaar om binnen Techport de uitgebreide kennis over (industriële) pompen te delen, aangezien deze veelvuldig worden gebruikt in onze regio. Zij zien het als een waardevolle kans om specialisme te delen en anderen te ondersteunen bij hun uitdagingen op dit gebied. Tegelijkertijd zijn zij enthousiast om te leren van het brede netwerk van Techport, waarmee zij nieuwe technologieën en innovaties in de branche en regio kunnen ontdekken. Samen met Techport streven zij naar een bloeiende uitwisseling van expertise en kennis om de industrie verder te stimuleren.

Contactpersoon

Robert de Brouwer

https://we.tl/t-wIzb4adTf1
V&SH Offshore

Het bedrijf is een offshore-aannemer die een breed scala aan hoogspanningsactiviteiten uitvoert rondom het aansluiten en onderhouden van offshore windparken, waaronder array-, export- of interconnectiekabels. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het intrekken, aansluiten, testen, kabelreparaties en uitrusten van offshore hoogspanningsinstallaties. Jonne Schortinghuis (Managing Director): “Wij zijn een van de pioniers en vroege innovators voor de kabel pull-ins en het aansluiten en testen van hoogspanningsinstallaties met betrekking tot offshore windparken. Sinds 2011 hebben we al bij meer dan 30 windparken de hoogspanningsinstallaties aangesloten.

Waarom Techport?

V&SH Offshore wil samen met Techport de krachten bundelen met het oog op de toekomst. Darryl Djojosoediro (Crewing Manager): Wij geloven in het bundelen van krachten om samen iets te bereiken. Techport brengt de bedrijven, scholen en mensen samen. Wij zijn graag onderdeel van dit mooie platform omdat dit van toegevoegde waarde kan zijn niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst”.

Samen met de partners van Techport hoopt V&SH Offshore jongeren kennis te laten maken met techniek. “Onze opdrachten kunnen alleen worden gerealiseerd met de vakmannen- en vrouwen van V&SH Offshore die in ons eigen trainingscomplex worden getraind en klaargestoomd voor de nieuwe windparken die op de Noordzee en in de rest van Europa en de USA worden gebouwd.Deze transitie kunnen wij niet alleen, het vinden van geschikt personeel is een voorwaarde om door te kunnen. Techport verbindt ons met het netwerk van scholen en overheden die zich sterk maken voor een gezonde arbeidsmarkt. Zo staan we samen sterk om de jongens en meiden die in de techniek een uitdaging zoeken mee te nemen in deze continu innoverende markt wat offshore wind is”.

Contactpersoon

Website: www.vshoffshoresolutions.com
Contactpersoon: Darryl Djojosoediro, Crewing Manger V&SH Offshore

DOPS Recycling Technologies B.V.

DOPS Recycling Technologies is net gestart. Zij hebben een technologie ontwikkelt waarbij afval niet meer hoeft te worden verbrand. Roeland Jan Dijkhuis is medeoprichter en CEO van het bedrijf. Roeland Jan: “We voeren de ontwikkeling stapsgewijs uit, daarom bouwen we nu een laboratoriumreactor en daarna een pilot. De labreactor gaat begin 2023 in bedrijf en de pilot een jaar tot anderhalf later”.

Naast dat Techport DOPS Recycling Technologies geholpen heeft het accelerator programma van Go!NH te ontwikkelen, hebben zij nog een belangrijke reden waarom zij besloten om lid te worden van Techport. Roeland Jan: “We willen graag een band opbouwen met opleidingsinstituten, zodat leerlingen bij ons de studie in de praktijk kunnen brengen. Door een leertraject in de vorm van een stage of opdracht willen wij leerlingen kennis laten maken met onze technologie. Wij hebben zelf ervaren dat het erg belangrijk is om tijdens je studie in contact te komen met bedrijven in de industrie. Op deze manier heb je als student een stap voor op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het ook belangrijk dat we mensen vinden die passen bij ons bedrijf en graag willen helpen om ons bedrijf te laten groeien. Als we stageplekken, leerplekken of open posities hebben dan zullen we dat kenbaar maken op onze website”.

Binnenkort gaat DOPS Recycling Technologies aan de slag met de pilot in de IJmond. Daarom is aansluiting bij netwerk van Techport ook erg belangrijk. Roeland Jan: “Voor het bouwen van de pilot zijn onder andere mensen, een terrein, een vergunning en een of meerdere potentiële klanten nodig. Het netwerk van Techport zou dat allemaal kunnen bieden”.

Wesco IJmuiden

Wesco IJmuiden is een staalconstructiebedrijf in het havengebied van IJmuiden en aktief in verschillende markten zoals apparatenbouw, maritieme industrie en offshore wind. Kernactiviteiten zijn het ontwerp en produceren van (scheeps)installaties, zoals baggerequipment, lieren en dek werktuigen. 

Daarnaast behoort het verlenen van montage, onderhoud en service aan boord van schepen tot de mogelijkheden. Regelmatig verzorgt Wesco (de-)mobilsaties van schepen in het havengebied Amsterdam-IJmuiden. Bij Wesco werken gemiddeld zo’n 40 vaste medewerkers en vaak een groep flexibele medewerkers in het geval van grote projecten. Wesco is sinds midden 2021 onderdeel van Breman Machinery Genemuiden. 

Waarom Techport?

Als lokale speler wil Wesco ook iets betekenen voor de omgeving. Binnen een netwerk van regio bedrijven is het mogelijk om kennis en ervaringen uit te wisselen. Wesco is altijd op zoek naar jonge en getalenteerde nieuwe medewerkers. Via Techport proberen wij op een andere manier toegang te krijgen tot scholen en opleidingsinstituten.

Contactgegevens

Website: Wesco IJmuiden
Contactpersoon: Tom Wesselius

Next Generation Machinery

Next Generation Machinery is een startup die zich specialiseert in de elektrificatie van zwaar materieel op de bouwplaats en in de agrarische sector.

Waarom Techport?

Techport heeft een groot netwerk aan bedrijven, die voor ons iets kan bijdragen in de vorm van kennis of producten. Ook is de link naar het onderwijs erg interessant, want er zijn tekort aan goede arbeidskrachten. Samen hopen we extra kennis toe te voegen aan ons bedrijf en we willen de techniek in de regio nog verder op de kaart te zetten.

Contactpersoon

Website: Next Generation Machinery
Contactpersoon: Ruud Bakker

BTAC Solutions

Btac Solutions is een modern ontwikkel- en productiebedrijf met test- en eindassemblage faciliteiten in huis. Bij Btac kunt u een compleet product van A tot Z laten ontwikkelen en produceren. Voor start-ups (beginnende bedrijven) zijn wij de ideale partner om te adviseren in het produceerbaar maken van een product.

Contactgegevens

Website: BTAC Solutions

Telstar

Telstar is een betaald voetbal organisatie. Zij zijn betrokken en onverschrokken. Zij zijn de Witte Leeuwen!

Waarom Techport?

Als Telstar zijnde brengen wij mensen en bedrijven bij elkaar in onze huiskamer. Wij bieden de kans om naast de al gememoreerde zakelijke voordelen onderdeel te worden van een omgeving waarin ondernemers uit de regio elkaar kunnen vinden en zich met elkaar kunnen verbinden. De gezelligheid, de mogelijkheid om te netwerken, de strijdlust op het veld en de jaarlijks uniek samengestelde evenementenkalender voor onze Businessclubleden zorgen tezamen voor een onvergetelijke ervaring. Samen met Techport kunnen we elkaar hierin optimaal versterken, aangezien Techport de IJmond als kern heeft en zij niet te missen zijn in de Businessclub van Telstar.

Contactgegevens

Website: www.sctelstar.nl
Contactgegevens: Natascha van Grinsven – Admiraal, commercieel directeur

Staalwerk

Staalwerk is een gespecialiseerd werktuigbouwkundig bedrijf in de industriële dienstverlening. Met ruim 100 collega’s zijn ze gespecialiseerd in constructiebouw, machinebouw, montage, revisie en modificatie van installaties. Jurjen Dirks: “Onze grootste opdrachtgever is Tata Steel en in onze fabriek (5.000m2) werken ca. 30 collega’s aan een grote verscheidenheid van werkstukken zoals, cyclonen, kanaaldelen, trappen, leuningen, bordessen, hijsgereedschappen en delen van loskranen en wielgravers. Gecertificeerd laswerk is onze specialiteit, maar ook op het gebied van bankwerken, verspanen en reviseren leveren we vakwerk. Elke dag gaat de meerderheid van onze montageafdeling op pad om installaties te bouwen, te onderhouden, aan te passen en te verbeteren bij onze klanten.”

Waarom Techport?  

“Bij Staalwerk, maar ook bij onze klanten, komt er een interessante periode aan waarbij verduurzaming grote verandering in het energievraagstuk in deze regio gaat betekenen. Om alle ontwikkelingen te volgen, is het belangrijk dat we in de regio elkaar ondersteunen en versterken. Met elkaar zorgen we ervoor dat de kwaliteit van opleiden en de personeelstekorten kunnen worden verbeterd. Samen met het netwerk van Techport willen we de juiste technische ontwikkelingen kiezen, hulp bieden bij de opleidingen en jongeren te motiveren voor een carrière in de techniek, een prettige en gezonde werkplek te bieden voor de komende generaties en de maakindustrie is een interessante omgeving, dit mogen we met elkaar meer benadrukken.”

Contactgegevens

Website: Staalwerk
Contactpersoon: Jurjen Dirks

AMC T&T

AMC T&T BV is een innovatief bedrijf dat in 2007 is opgericht voor het ontwikkelen van IT-Tools en Training om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het Life Cycle Management van complexe kapitaalgoederen. De aanpak die wij daarbij voorstaan is Asset Management Control (AMC).

Tot op heden geldt deze doelstelling nog steeds en heeft AMC T&T inmiddels een uitgebreide portfolio met vele AMC oplossingen waarmee directe invloed wordt uitgeoefend op; het bedrijfsresultaat, het gebruik van grondstoffen en energiebronnen en het efficiënt inzetten van personeel en materieel. Centraal staat hierbij ‘het op een verantwoorde wijze nastreven van systeemoptimalisatie en kostenefficiëntie’. 

Voor de implementatie bij de eindgebruikers, veelal de Asset Owners, wordt zoveel als mogelijk samengewerkt met partners die met name gespecialiseerd zijn op assetmanagement consultancy.  

Daarnaast streeft AMC T&T naar het verder ontwikkelen en implementeren van Asset Management Control-methoden, -technieken, -applicaties en -trainingen. Voor 2020 en later is de AMC-aanpak volledig herzien en ge-upgrade. Dit is beschreven in bijgaande handout, maar ook de AMC T&T website (www.assetmanagementcontrol.nl) is, aan de hand daarvan, geheel vernieuwd.  

Waarom Techport?

AMC hoopt via Techport het relatiebestand te kunnen uitbreiden en wellicht ook met partners specifieke ontwikkel-/innovatieprojecten te kunnen uitvoeren. Ze denken met name een bijdrage te kunnen leveren bij het ‘Innoveren in Smart Maintenance’ en zijn ook zeker bereid tot kennisdeling.

Contactgegevens

Website: www.assetmanagementcontrol.nl

Contactpersoon: John Stavenuiter

Hoogewerf Engineers

Bij Hoogewerf Engineering werkt een team gepassioneerde hardware en software engineers die het leuk vinden om met techniek bezig zijn. Ze denken graag mee met klanten om samen tot de meest optimale oplossingen te komen.

Marcel Tuip, Technisch Directeur: “Dit doen we door vanuit de technische vraagstukken ons te verdiepen in de verschillende vakgebieden en productieprocessen van onze klanten. Zo komen wij tot creatieve en pragmatische oplossingen waarbij wij de beschikbaarheid van de installaties steeds centraal stellen. Onze expertise ligt op het gebied van industriële automatisering en robotisering, elektrotechniek, instrumentatie en machineveiligheid. Dat brengt ons bij een zeer gevarieerde waaier aan opdrachtgevers, veelal in onze eigen regio. Van staalindustrie tot gastransport en opslag, startups op het gebied van greenbiz en energietransitie en infra projecten. Daarnaast zijn we voor onze nationale luchthaven leverancier van automatische grenspassagesystemen. Het accent in het werk verschuift, het gaat niet meer “alleen” om de techniek maar oplossingen moeten ook servicebaar, recyclebaar, energiezuinig en veilig zijn. Daarom zullen wij blijven innoveren om ook de toekomstige vraagstukken het hoofd te kunnen bieden.”

Hoogewerf Engineering vindt het belangrijk om kennis en ervaring te delen. Sinds jaar en dag is Hoogewerf Engineering een erkend leerbedrijf en heeft vandaaruit contact met de verschillende technische onderwijsinstellingen in de regio. Door het beschikbaar stellen van stage- en afstudeerplekken en de begeleiding van de studenten willen ze graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze toekomstige technici. Ook is een van de collega’s werkzaam als hybride docent bij het Horizon College. Daarnaast verzorgen ze externe trainingen voor klanten en partners op het gebied van industriële automatisering en machineveiligheid.

Waarom Techport?

Marcel: “Vanuit Techport worden verschillende activiteiten geïnitieerd op het gebied van innovatie, waarbij Techport de verbindende factor is tussen de Techport bedrijven, scholen en overheid. Graag willen wij sparren met de verschillende deelnemers, om op die manier te ontdekken welke expertise in onze regio aanwezig is en waar mogelijk onze expertise op o.a. machineveiligheid, industriële automatisering en energiemanagement te delen. Voor Hoogewerf Engineering was het dus een logische stap om partner te worden van Techport en samen te gaan werken aan de thema’s ‘kiezen’, ‘leren’, ‘werken’ en ‘innoveren’ in onze regio”.

Contactgegevens

Website: www.hoogewerf.nl

Contactpersoon: Marcel Tuip (Technisch Directeur)

Multi 3D-print

Multi 3dprint is een toonaangevende wederverkoper van fabrikanten van 3D-printers, 3D materialen en overige toebehoren. Dick Potharst van Multi 3dprint: “Gebaseerd op diepgaande kennis, zijn we in staat onze klanten een complete oplossing te bieden voor hun toepassing, waaronder consultancy, aankoop, installatie, training en onderhoud.”

Waarom Techport?

Dick: “We zien in deze regio steeds meer bedrijven, scholen en geïnteresseerden die 3D printen in hun omgeving willen toepassen. Omdat we al actief zijn bij bijvoorbeeld Tata Steel, scholen in de regio en bij bedrijven in de maakindustrie, zijn wij bij Techport aangesloten. Dit omdat wij ook aanvullend kunnen zijn bij de opleidingen in technische en digitale toepassingen. Met het netwerk van Techport willen we samen kennis vergroten door samenwerking en opschaling.”

Contactgegevens

Website: Multi 3dprint
Contactpersoon: Dick Potharst