Categorie: RIF Smart Maintenance mbo

MyTec-bedrijven

Co-creatie zien we als dé oplossing en daarom werken we aan het unieke onderwijsprogramma MyTec samen met ROC Nova College.

Zie hier een overzicht van de deelnemende bedrijven: www.mytecbedrijven.nl/deelnemers

Contactgegevens

Website: www.mytecbedrijven.nl
Contactpersoon: Mathijn Korf

Microtechniek

Sinds 2016 is Microtechniek Groep B.V. de moederorganisatie van; Microtechniek Productie B.V., Microtechniek Staal B.V., Microtechniek Special Products B.V. en Microtechniek Service B.V.

Microtechniek Groep is een groeiende machinefabriek en serviceorganisatie die zich richt op de fabricage van machines en machineonderdelen. Tevens zijn we gespecialiseerd in revisie, reparatie, onderhoud en beheer van werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zijn wij toeleverancier voor de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Waarom Techport?

Microtechniek is partner geworden omdat zij zich, samen met Techport en andere aangesloten bedrijven, sterk wil maken voor de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie en een gezonde arbeidsmarkt.

Contactpersoon

Website: https://www.microtechniek.nl
LinkedIn: Microtechniek
Contactpersoon: Clement Kieftenbelt

GWOC

De referentie voor het werk voor GWOC is de Gietsectie van Tata Steel in IJmuiden. Voor dit staalbedrijf doet GWOC het onderhoudsbeheer en de onderhoudsuitvoering op alle technische vakgebieden aan de nieuwste gietmachines van Tata Steel. Zowel werktuigkundig, elektrotechnisch, ICT, hydraulisch, pneumatisch en smeersystemen.

Contactgegevens:

Website: www.gwoc.nl
Contactpersoon: Jos Bruijns

Facta

Al jaren zetten we de standaard in kwaliteit in service en onderhoud. Een standaard die we elke dag blijven verleggen. Dat maakt dat we voorop lopen. Met kennis van de nieuwste technieken. Op meerdere vlakken. Door slim te werken en buiten de gebaande paden te denken, kijken we mee waar we kunnen vernieuwen. Wij helpen onze klanten om stilstand te voorkomen, processen te verbeteren en betrouwbaarheid te vergroten.

Waarom partner?

Bij Facta willen we niet alleen op de hoogte blijven van de laatste technieken, wij willen onze kennis ook verder ontwikkelen. De samenwerking met Techport biedt ons extra kansen en mogelijkheden om technische innovaties te delen, te ontdekken en verder uit te werken.

Contactgegevens

Website: www.facta.nl
Facebook: Facta BV
Linkedin: Facta BV
Contactpersoon: Jeffrey Schotvanger

Tata Steel

Het immens grote bedrijfsterrein van Tata Steel in IJmuiden – in totaal 750 hectare – telt 17 fabrieken en aanpalende installaties die intensief zijn verstrengeld. Het hele staalproductieproces gebeurt hier: van de aanvoer van grondstoffen – kolen en ijzererts – tot het verladen van de kant en-klare rollen staal naar de klant.

Een nauwgezette afstemming tussen al deze schakels is cruciaal om de continuïteit van de staalproductiete waarborgen. Het behoeft weinig uitleg dat het plannen van onderhoud dan een complexe klus is.

Jaarlijks vindt op hele delen van de site een zomerstop van enkele dagen plaats, waarop fabrieken en installaties helemaal stil liggen. Voor regulier onderhoud lopen verspreid over de fabrieken zo’n 600 onderhoudsprofessionals rond.

Waarom partner?

Met Techport hebben wij een mooie connectie met o.a. onderwijs en de maakindustrie in de regio. Techport is ook gevestigd in de Tata Steel Academy en daarmee een goede locatie en basis voor een partnerschap.
Het Fieldlab Smart Industry geeft ons de mogelijkheid om samen met de overige partners innovatie nog beter te benutten.

Contactgegevens

Wenckebachstraat 1
1951JZ Velsen Noord

Contactpersonen: Hans Sintemaartensdijk (contactpersoon Fieldlab Smart Maintenance) en Robert Moens (woordvoerder Tata Steel)

Website: www.tatasteeleurope.com
LinkedIn