Categorie: Innovation Tribes

Multi 3D-print

Multi 3dprint is een toonaangevende wederverkoper van fabrikanten van 3D-printers, 3D materialen en overige toebehoren. Dick Potharst van Multi 3dprint: “Gebaseerd op diepgaande kennis, zijn we in staat onze klanten een complete oplossing te bieden voor hun toepassing, waaronder consultancy, aankoop, installatie, training en onderhoud.”

Waarom Techport?

Dick: “We zien in deze regio steeds meer bedrijven, scholen en geïnteresseerden die 3D printen in hun omgeving willen toepassen. Omdat we al actief zijn bij bijvoorbeeld Tata Steel, scholen in de regio en bij bedrijven in de maakindustrie, zijn wij bij Techport aangesloten. Dit omdat wij ook aanvullend kunnen zijn bij de opleidingen in technische en digitale toepassingen. Met het netwerk van Techport willen we samen kennis vergroten door samenwerking en opschaling.”

Contactgegevens

Website: Multi 3dprint
Contactpersoon: Dick Potharst

Blok System Supply

High mix, low volume. Ze werken met zo’n veertig mensen waarvan 25% aan de ontwikkelingskant dagelijks aan diverse gecompliceerde toepassingen. Ze zijn een service center voor klanten en leveren met 100% leverbetrouwbaarheid. De bedrijfscultuur is open, ze hebben een prachtige woonkeuken en een eigen sportschool waardoor ze fit en scherp blijven. Ze zijn zeer innovatief en vindingrijk, iedereen doet er toe.

Waarom Techport?

Martijn Witteveen, CEO: “Wij willen meer jongeren in de techniek, een hoger ambitieniveau creëren samen met de andere partners, leren van elkaar en synergie zoeken. Innovatie is wat ons drijft, wij doen niet anders dan nieuwe en slimmere dingen bedenken voor onze klanten. Het sleutelwoord van Techport is innovatie, dan kunnen we niet achterblijven en onze bijdrage proberen te leveren. Het netwerk kan interessant zijn, wellicht zitten er kruisverbanden tussen die we nog niet kennen. We staan open om te leren en dat is wat we er van verwachten.”

Contactgegevens

Website: www.bloksystemsupply.nl
Contactpersoon: Melissa en Irma via office@bloksystemsupply.nl

Crown van Gelder

Door vroege identificatie van de invloed van digitalisering op de papiermarkt is Crown Van Gelder uitgegroeid tot een markt- en kennisleider in papier voor high speed inkjet-druk en heeft het producten ontwikkeld voor specifieke toepassingen in labels en verpakkingen. Onze focus ligt op het aangaan van nauwe samenwerking met klanten en het creëren van toegevoegde waarde. Met 240 medewerkers en bijna 125 jaar ervaring in kwaliteitspapier kijkt Crown Van Gelder met vol vertrouwen naar de toekomst.

Waarom Techport?

In de IJmondregio samen met andere Techport Partners zorgdragen voor goed opgeleid technisch personeel en ontwikkeling van innovatieve preventief onderhoudsconcepten (smart maintenance, sensoring en big data).

Contactgegevens

Website: www.cvg.nl
LinkedIn: Crown van Gelder
Contactpersoon: Miklas Dronkers, algemeen directeur

Moens Moulding

Wat de wensen van onze klanten betreft zijn we een stuk flexibeler. Dunnere wanddikte, meerzijdige bedrukking, afwijkend formaat, ronde, rechthoekige of ovale vorm: het kan allemaal. We denken mee over een handig klepje in een deksel, of het beter stapelbaar maken van een verpakking.

Contactgegevens

Website: https://www.moensmouldings.com

Bilfinger Tebodin

Bilfinger Tebodin biedt advies, ingenieurs- en managementdiensten aan in een breed scala aan markten: Industrieel, Energie & Utilities, Chemie & Petrochemie, Olie & Gas, Farmacie & Biofarmacie, Voedingsmiddelen & Agro en Pijpleidingen & Infrastructuur. Bilfinger Tebodin is onderdeel van de wereldwijde industriële dienstverlener Bilfinger SE.

Waarom Techport?

Omdat zij bijdragen aan belangrijke transities rondom de procesindustrie is een goed contact met de innovatieve maakindustrie van groot belang. Techport katalyseert deze innovatieve focus en bundelt krachten om de uitdagingen van dit moment helder te krijgen en aan te pakken. Bilfinger Tebodin hoopt extra inspiratie en kennis op te doen zodat zij de dienstverlening voor hun klanten kunnen laten aansluiten op de nieuwste beschikbare praktische oplossingen.

Contactgegevens

Website: Bilfinger Tebodin
Contactpersoon: Wouter van Gerwen

Pentacon

Pentacon is een mechatronisch ingenieursbureau die gespecialiseerd is in het verzorgen van klant specifieke maatwerk oplossingen in de industrie, van conceptfase tot en met levering. Wij zijn de partij waar je heen gaat als je wilt dat iets gaat werken of beter gaat werken. We zijn gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor situaties waar het in 1 keer goed moet. Daarom doen wij veel projecten voor organisaties in de ruimtevaart, sub sea tooling, offshore en ook zware industrie, voedsel- en pharma. Zeg maar elk bedrijf dat een machine, een robot of specifieke tools wil inzetten, ter ondersteuning van haar primaire proces of bij het leveren van haar diensten aan derden. 

Dit jaar september bestaan we alweer 20 jaar en altijd gevestigd in de Waardepolder in Haarlem. Omdat we zien dat veel bedrijven hun leveranciers toch in de buurt zoeken. Hebben we vanaf maart dit jaar een “brug gebouwd” naar het zuiden en midden van Nederland door een vestiging in Vianen te openen. Hiervandaan kunnen we mooi onze oplossingen aan een nog groter gebied aanbieden.

Waarom Techport?

We waren eigenlijk al vanaf de start van Techport betrokken, dus is het alleen maar logisch dat we het nu officieel maken door lid te worden. Deze regio verdient het om haar maakindustrie in stand te houden. We moeten oppassen dat we hier alleen maar dienstverlening hebben. Nu in zo’n Covid-19 crisis zie je hoe afhankelijk we zijn van buitenlandse producenten voor producten die we eigenlijk hier ook, en vaak zelfs beter, kunnen produceren. Daarom willen wij graag helpen om de maakindustrie in deze regio te helpen groeien. 

Contactgegevens

Website: www.pentacon.nl
Contactpersoon: Rob van der Vaart

BSE IJmond

BSE Ymond is uitgegroeid tot een specialist op het gebied van hoogwerkers en (speciaal)machinebouw. Voor diverse toepassingen in de kassenbouw, werkzaamheden op het spoor en in de industrie heeft BSE Ymond hiervoor geheel in eigen beheer machines ontwikkeld en gebouwd. In nauwe samenwerking met onze klanten worden nieuwe concepten ontwikkelt of bestaande machines gemoderniseerd en/of gereviseerd. Hierdoor heeft BSE Ymond een uitstekende naam op het gebied van innovatie en het ontwikkelen van nieuwe machines.

Onze engineeringafdeling beschikt over de modernste hulpmiddelen, voor het ontwerpen en op sterkte berekenen van nieuwe en bestaande machines. Bij ons wordt de complete engineering (mechanisch, hydraulisch, elektrisch, pneumatisch) in eigen beheer uitgevoerd, waardoor we snel kunnen inspelen op de wensen van onze klanten.

De eigen werkplaats is zeer compleet ingericht voor constructie en onderhoud van vele verschillende machines van onze klanten. Door het hanteren van korte lijnen tussen engineering en productie zijn we zeer flexibel.

Om onze klanten zo goed en zo mogelijk van dienst te zijn beschikt BSE Ymond over een aantal zeer volledig ingerichte mobiele werkplaatsen. Hierdoor kunnen eventuele storingen aan machines op locatie zeer snel worden verholpen en preventief onderhoud worden uitgevoerd.

Waarom Techport?

Wij zijn partner geworden van Techport omdat in de IJmond heel veel bedrijven zijn die mooie producten maken en enorm veel kennis in huis hebben. Als we deze kennis kunnen bundelen dan kan elk bedrijf groeien naar een hoger niveau. Tenslotte weten twee meer dan één. We hopen dat we het kennisniveau van ons bedrijf en van de bedrijven binnen de IJmond naar een hoger plan kunnen brengen door samen te werken. En dat we de jeugd kunnen enthousiasmeren om in de techniek te gaan.

Contactgegevens

Website: www.bseymond.nl
Contactpersoon: Jaap Beentjes

Artificial Controlled Technology

Door middel van onze predictive maintenance, machine learning, artificial intelligence, intelligente fuel reduction systemen en cyber security, geven wij de maritieme sector een boost.

Artificial Controlled Technology (ACT) is de winnaar van de Techport Challenge. De Techport Challenge is onderdeel van GO!-NH Accelerator. ACT past kunstmatige intelligente en zelflerende software toe die de status bijhoudt van (aan slijtage onderhevige) apparatuur, voorspellingen kan doen op uitval en actie kan ondernemen voor zelf onderhoud en preventief onderhoud aan technische apparatuur in een breed vlak. Hierbij wordt gefocust op maritieme en windmolenindustrie.

Waarom Techport?

Ons doel is om samen met Techport de ervaringen en input te delen en om elkaar beter te maken en elkaar te helpen om te werken naar een duurzamere wereld. Het Fieldlab Smart Maintenance is voor ons één van de intrigerende manieren om praktische ontwikkelingen te zien, ervan te leren en te optimaliseren. Samen met Techport willen wij de wereld een betere plek maken en anderen uitdragen zodat ook zij worden geïnspireerd om mee te denken en meet te gaan naar een duurzamere toekomst.

Contactgegevens:

Website: www.act-solution.nl
Contactpersoon: Edwin Bijl / Boy Blonk

Upp! Upcycling plastics

Elk jaar voegen wij meer dan 300 miljoen ton plastic afval toe aan de enorme afvalberg die we al hebben. Minder dan 10% hiervan wordt hergebruikt of gerecycled. Om verbranding en storting drastisch terug te dringen en geen plastic in het milieu en de oceanen te laten verdwijnen, moeten we ons afval veel meer en veel beter recyclen en hergebruiken.

Upp! wil minstens 250 miljoen kilo plastic afval redden van verbranding, storting of uit de oceanen. Dat is onze ambitie voor 2025. We willen dit doen in minstens 5 verschillende landen en meer dan 10 steden plastic-afval-vrij maken met onze Upp! Circular Plastic Factories.

Waarom Techport?

Door de provinciale circulaire accelerator Go!NH is Upp! in contact gekomen met Techport en bleek het netwerk van Techport een ideale omgeving om het Upp! Technology & Development Center verder vorm te geven. Upp! is finalist van de Blue Tulip Climate Innovation Awards 2020 en deelnemer aan het Paris-based Plug and Play End Plastic Waste Innovation Platform van de Alliance to End Plastic Waste.

Contactgegevens

Website: https://www.upcyclingplastic.com
Contactpersoon: Jan Jaap Folmer

Intures

Contactpersoon

Website: http://www.intures.nl/
Contactpersoon: Jarno Water

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op