Categorie: Innovatieproject

Next Generation Machinery

Next Generation Machinery is een startup die zich specialiseert in de elektrificatie van zwaar materieel op de bouwplaats en in de agrarische sector.

Waarom Techport?

Techport heeft een groot netwerk aan bedrijven, die voor ons iets kan bijdragen in de vorm van kennis of producten. Ook is de link naar het onderwijs erg interessant, want er zijn tekort aan goede arbeidskrachten. Samen hopen we extra kennis toe te voegen aan ons bedrijf en we willen de techniek in de regio nog verder op de kaart te zetten.

Contactpersoon

Website: Next Generation Machinery
Contactpersoon: Ruud Bakker

Staalwerk

Staalwerk is een gespecialiseerd werktuigbouwkundig bedrijf in de industriële dienstverlening. Met ruim 100 collega’s zijn ze gespecialiseerd in constructiebouw, machinebouw, montage, revisie en modificatie van installaties. Jurjen Dirks: “Onze grootste opdrachtgever is Tata Steel en in onze fabriek (5.000m2) werken ca. 30 collega’s aan een grote verscheidenheid van werkstukken zoals, cyclonen, kanaaldelen, trappen, leuningen, bordessen, hijsgereedschappen en delen van loskranen en wielgravers. Gecertificeerd laswerk is onze specialiteit, maar ook op het gebied van bankwerken, verspanen en reviseren leveren we vakwerk. Elke dag gaat de meerderheid van onze montageafdeling op pad om installaties te bouwen, te onderhouden, aan te passen en te verbeteren bij onze klanten.”

Waarom Techport?  

“Bij Staalwerk, maar ook bij onze klanten, komt er een interessante periode aan waarbij verduurzaming grote verandering in het energievraagstuk in deze regio gaat betekenen. Om alle ontwikkelingen te volgen, is het belangrijk dat we in de regio elkaar ondersteunen en versterken. Met elkaar zorgen we ervoor dat de kwaliteit van opleiden en de personeelstekorten kunnen worden verbeterd. Samen met het netwerk van Techport willen we de juiste technische ontwikkelingen kiezen, hulp bieden bij de opleidingen en jongeren te motiveren voor een carrière in de techniek, een prettige en gezonde werkplek te bieden voor de komende generaties en de maakindustrie is een interessante omgeving, dit mogen we met elkaar meer benadrukken.”

Contactgegevens

Website: Staalwerk
Contactpersoon: Jurjen Dirks

Hoogewerf Engineers

Bij Hoogewerf Engineering werkt een team gepassioneerde hardware en software engineers die het leuk vinden om met techniek bezig zijn. Ze denken graag mee met klanten om samen tot de meest optimale oplossingen te komen.

Marcel Tuip, Technisch Directeur: “Dit doen we door vanuit de technische vraagstukken ons te verdiepen in de verschillende vakgebieden en productieprocessen van onze klanten. Zo komen wij tot creatieve en pragmatische oplossingen waarbij wij de beschikbaarheid van de installaties steeds centraal stellen. Onze expertise ligt op het gebied van industriële automatisering en robotisering, elektrotechniek, instrumentatie en machineveiligheid. Dat brengt ons bij een zeer gevarieerde waaier aan opdrachtgevers, veelal in onze eigen regio. Van staalindustrie tot gastransport en opslag, startups op het gebied van greenbiz en energietransitie en infra projecten. Daarnaast zijn we voor onze nationale luchthaven leverancier van automatische grenspassagesystemen. Het accent in het werk verschuift, het gaat niet meer “alleen” om de techniek maar oplossingen moeten ook servicebaar, recyclebaar, energiezuinig en veilig zijn. Daarom zullen wij blijven innoveren om ook de toekomstige vraagstukken het hoofd te kunnen bieden.”

Hoogewerf Engineering vindt het belangrijk om kennis en ervaring te delen. Sinds jaar en dag is Hoogewerf Engineering een erkend leerbedrijf en heeft vandaaruit contact met de verschillende technische onderwijsinstellingen in de regio. Door het beschikbaar stellen van stage- en afstudeerplekken en de begeleiding van de studenten willen ze graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze toekomstige technici. Ook is een van de collega’s werkzaam als hybride docent bij het Horizon College. Daarnaast verzorgen ze externe trainingen voor klanten en partners op het gebied van industriële automatisering en machineveiligheid.

Waarom Techport?

Marcel: “Vanuit Techport worden verschillende activiteiten geïnitieerd op het gebied van innovatie, waarbij Techport de verbindende factor is tussen de Techport bedrijven, scholen en overheid. Graag willen wij sparren met de verschillende deelnemers, om op die manier te ontdekken welke expertise in onze regio aanwezig is en waar mogelijk onze expertise op o.a. machineveiligheid, industriële automatisering en energiemanagement te delen. Voor Hoogewerf Engineering was het dus een logische stap om partner te worden van Techport en samen te gaan werken aan de thema’s ‘kiezen’, ‘leren’, ‘werken’ en ‘innoveren’ in onze regio”.

Contactgegevens

Website: www.hoogewerf.nl

Contactpersoon: Marcel Tuip (Technisch Directeur)

Rabobank Haarlem-IJmond

Waarom Techport?

Met de samenwerking in het aanbod van de programmering en wervingsactiviteiten wordt een duidelijke koppeling gelegd vanuit de Rabobank met de regio én met onze ambitie om duurzame groei van ondernemers te stimuleren. Als trotse partner van de Techport Innovatie Roadmap streven wij er niet alleen naar zoveel mogelijk innovaties te helpen aan een financiering, maar ook om onze kennis en ons netwerk binnen het netwerk te delen. Het programma wordt verder uitgebouwd en onze ambitie is om de samenwerking en betrokkenheid steeds verder te intensiveren. De uitbreiding kan zich uiten in een verbreding van geografisch bereik, verdieping in thematiek, verdieping in sectoren en uitbreiding van het aantal deelnemende bedrijven en de betrokkenheid van de industrie.

Contactgegevens

Website: Rabobank Haarlem-IJmond
LinkedIn: Rabobank

Crown van Gelder

Door vroege identificatie van de invloed van digitalisering op de papiermarkt is Crown Van Gelder uitgegroeid tot een markt- en kennisleider in papier voor high speed inkjet-druk en heeft het producten ontwikkeld voor specifieke toepassingen in labels en verpakkingen. Onze focus ligt op het aangaan van nauwe samenwerking met klanten en het creëren van toegevoegde waarde. Met 240 medewerkers en bijna 125 jaar ervaring in kwaliteitspapier kijkt Crown Van Gelder met vol vertrouwen naar de toekomst.

Waarom Techport?

In de IJmondregio samen met andere Techport Partners zorgdragen voor goed opgeleid technisch personeel en ontwikkeling van innovatieve preventief onderhoudsconcepten (smart maintenance, sensoring en big data).

Contactgegevens

Website: www.cvg.nl
LinkedIn: Crown van Gelder
Contactpersoon: Miklas Dronkers, algemeen directeur

Bilfinger Engineering

Bilfinger Engineering (voorheen Bilfinger Tebodin) is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met jarenlange ervaring wereldwijd. Engineering voor greenfield plants of modificatie- en moderniseringsprojecten voor brownfield plants: Bilfinger levert de optimale oplossing voor onze klanten op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid voor procesinstallaties in verschillende industrieën. Het team van 4.000 consultants en engineers in 27 landen is in staat om klanten een volledig scala aan diensten te bieden, waaronder consultancy, ontwerp en engineering, projectmanagement, inkoop en constructiemanagement.

Waarom Techport?

Omdat zij bijdragen aan belangrijke transities rondom de procesindustrie is een goed contact met de innovatieve maakindustrie van groot belang. Techport katalyseert deze innovatieve focus en bundelt krachten om de uitdagingen van dit moment helder te krijgen en aan te pakken. Bilfinger Engineering hoopt extra inspiratie en kennis op te doen zodat zij de dienstverlening voor hun klanten kunnen laten aansluiten op de nieuwste beschikbare praktische oplossingen.

Contactgegevens

Website: Bilfinger Engineering
Contactpersoon: Wouter van Gerwen

Pentacon

Pentacon is een mechatronisch ingenieursbureau die gespecialiseerd is in het verzorgen van klant specifieke maatwerk oplossingen in de industrie, van conceptfase tot en met levering. Wij zijn de partij waar je heen gaat als je wilt dat iets gaat werken of beter gaat werken. We zijn gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor situaties waar het in 1 keer goed moet. Daarom doen wij veel projecten voor organisaties in de ruimtevaart, sub sea tooling, offshore en ook zware industrie, voedsel- en pharma. Zeg maar elk bedrijf dat een machine, een robot of specifieke tools wil inzetten, ter ondersteuning van haar primaire proces of bij het leveren van haar diensten aan derden. 

Dit jaar september bestaan we alweer 20 jaar en altijd gevestigd in de Waardepolder in Haarlem. Omdat we zien dat veel bedrijven hun leveranciers toch in de buurt zoeken. Hebben we vanaf maart dit jaar een “brug gebouwd” naar het zuiden en midden van Nederland door een vestiging in Vianen te openen. Hiervandaan kunnen we mooi onze oplossingen aan een nog groter gebied aanbieden.

Waarom Techport?

We waren eigenlijk al vanaf de start van Techport betrokken, dus is het alleen maar logisch dat we het nu officieel maken door lid te worden. Deze regio verdient het om haar maakindustrie in stand te houden. We moeten oppassen dat we hier alleen maar dienstverlening hebben. Nu in zo’n Covid-19 crisis zie je hoe afhankelijk we zijn van buitenlandse producenten voor producten die we eigenlijk hier ook, en vaak zelfs beter, kunnen produceren. Daarom willen wij graag helpen om de maakindustrie in deze regio te helpen groeien. 

Contactgegevens

Website: www.pentacon.nl
Contactpersoon: Rob van der Vaart

Intures

Contactpersoon

Website: http://www.intures.nl/
Contactpersoon: Jarno Water

Microtechniek

Sinds 2016 is Microtechniek Groep B.V. de moederorganisatie van; Microtechniek Productie B.V., Microtechniek Staal B.V., Microtechniek Special Products B.V. en Microtechniek Service B.V.

Microtechniek Groep is een groeiende machinefabriek en serviceorganisatie die zich richt op de fabricage van machines en machineonderdelen. Tevens zijn we gespecialiseerd in revisie, reparatie, onderhoud en beheer van werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zijn wij toeleverancier voor de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Waarom Techport?

Microtechniek is partner geworden omdat zij zich, samen met Techport en andere aangesloten bedrijven, sterk wil maken voor de toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie en een gezonde arbeidsmarkt.

Contactpersoon

Website: https://www.microtechniek.nl
LinkedIn: Microtechniek
Contactpersoon: Clement Kieftenbelt

Nova College

Voor de IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen en Haarlemmermeer bieden we middelbaarberoepsonderwijs voor de volgende richtingen: Autotechniek, Bouw, CIOS, Dans en Theater, Entree, Handel en Commercie, Hotelschool, ICT, Lab, Logistiek, Marketing en Media, MyTec, Scheepvaart, Orde en Veiligheid, Techniek, Reizen en Vrije Tijd, Uiterlijke Verzorging, Welzijn, Zakelijk en Zorg. Daarnaast bieden we vmbo-t, havo en vwo (vavo) en cursussen zoals taal en rekenen. Voor het bedrijfsleven verzorgen we cursussen en trainingen.

Waarom Techport?

Samen versterken we de regio, door jongeren én bedrijven perspectief op succes te bieden. Want met een duurzame en toekomstbestendige maak- en onderhoudsindustrie bieden we de regio de optimale ruimte voor onderwijsinnovatie, en inspireren we als regionaal opleidingscentrum voor Leven Lang Ontwikkelen.

Contactgegevens

Website: www.novacollege.nl
LinkedIn: Nova College
Instagram: Nova College
Facebook: Nova College
Twitter: Nova College
Contactpersoon: Jan Wieger Hof

3D Makers Zone

Ideeën en concepten komen hier direct tot leven en worden uitgewerkt tot prototypes, pilots en eindproducten. 3DMZ bevat 2 fieldlabs: 1 op het gebied van de Bouw en 1 op het gebied van Smart Industry.

Waarom Techport?

3DMZ zit met Techport in meerdere samenwerkingsverbanden. 3DMZ organiseert veel zelfde soort bijeenkomsten zoals Pet event – 3DMZ is daarvoor de organisator en de locatie voor Haarlem en omgeving.

Contactpersoon

Website: www.3dmakerszone.com
LinkedIn: 3DMZ
Contactpersoon: Kathelijn Rombaut

OV IJmond

Waarom Techport?

Onze visie is dat een goed ondernemersklimaat in de IJmond alleen kan bestaan als de ondernemers, naast hun individuele ondernemersbelang, rekening houden met het collectieve ondernemersbelang. OV IJmond draagt deze visie uit door te verbinden, bruggen te slaan tussen bedrijven, kennis te delen en de netwerken van haar leden te vergroten. Het partnerschap met Techport past hier heel goed bij.

Contactpersoon

Website: www.ovijmond.nl
LinkedIn: OV IJmond
Twitter: OV IJmond
Facebook: OV IJmond
Contactpersoon: Ton van der Scheer, voorzitter