Categorie: Bedrijven

InnoMax BV

InnoMax BV is van Techportbedrijf een Techportbedrijf Plus geworden. InnoMax BV een adviesbureau gespecialiseerd in duurzame bedrijfsprocessen. Hun kernactiviteit is het leveren van deskundig advies en het ontwikkelen van heldere plannen van aanpak om milieuwinst te behalen voor bedrijven en organisaties. 

Waarom zijn jullie Techportbedrijf Plus geworden? 
We zijn Techportbedrijf Plus geworden, omdat we geloven in de kracht van samenwerking en innovatie om duurzaamheid te bevorderen. Techport biedt een uitstekend netwerk en platform om kennis en middelen te delen, en om samen te werken aan projecten die een positieve impact hebben op het milieu en de industrie. 

Wat hopen jullie te bereiken met de samenwerking met Techport? 
Samen met het Techport-netwerk hopen we onze expertise op het gebied van duurzame bedrijfsprocessen te delen en uit te breiden. We willen bijdragen aan gezamenlijke initiatieven en projecten die leiden tot significante milieuwinst. Ons doel is om samen innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de industrie duurzamer en efficiënter maken. 

Hoe dragen jullie bij aan het verduurzamen van de IJmond-regio? 
InnoMax BV draagt bij aan het verduurzamen van de IJmond-regio door bedrijven te helpen hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en te verduurzamen. We richten ons op het verminderen van afval, het optimaliseren van energieverbruik en het implementeren van circulaire economieprincipes. Door onze maatwerkadviezen en plannen kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een duurzame toekomst voor de regio. 

Contactpersoon en website  
Cees Duijn of www.innomax.nl 

Hydrauvision Techportbedrijf Plus

Hydrauvision is een organisatie met ruim 50 jaar ervaring in de aandrijftechniek en is wereldwijd actief in alle sectoren waarin aandrijftechniek een centrale rol speelt. Sinds 2006 heeft Hydrauvision een vestiging in IJmuiden.

Kenmerkend voor Hydrauvision is de multidisciplinaire benadering. Ze streven ernaar om hun klanten totaaloplossingen aan te bieden die aandrijving, constructie en besturingstechnologieën integreren en combineren. Zo levert Hydrauvision momenteel veel apparatuur voor offshore-windenergie projecten. Denk hierbij aan de aandrijvingen voor windturbines op zee of funderingsmachines, maar ook aandrijvingen voor de diverse jack-up schepen.

Waarom Techport?
De uitdaging voor Hydrauvision voor de komende jaren is om de kennis die nodig is te behouden en verder te ontwikkelen. Ze hopen samen met het netwerk van Techport de krachten te bundelen en nóg meer in te kunnen inzetten op kennisdeling, samenwerking en het enthousiasmeren van (jonge) techneuten in de regio.

Contactgegevens
Contactpersoon: Sammy van de Voorde
Website: www.hydrauvision.nl

Heidelberg Materials

Heidelberg Materials is een van ’s werelds grootste geïntegreerde producenten van bouwmaterialen en -oplossingen, met leidende marktposities in cement, aggregaten en beton in België en Nederland. 
 
In totaal werken er ongeveer 2.200 werknemers verdeeld over 80 locaties. Verantwoordelijkheid voor het milieu is de kern van hun handelen. Als voorloper op de weg naar CO2-neutraliteit ontwikkelt Heidelberg Materials materiaaloplossingen voor de toekomst. Op hun locatie in IJmuiden produceren zij met circa 45 collega’s ongeveer 1 miljoen ton cement voor de Nederlandse markt. 

Wat hopen jullie te bereiken samen met het netwerk van Techport? 
Door samen te werken en te netwerken kunnen we de uitdagingen van de toekomst oplossen. Dit kunnen we niet alleen, hiervoor hebben we instroom nodig van schoolverlaters die in techniek geïnteresseerd zijn. Zij moeten samen met lokale onderwijsinstellingen en ondersteund door Techport worden opgeleid voor de banen van de toekomst. 
 

Hoe dragen jullie bij aan het verduurzamen van de IJmond-regio? 
Ten opzichte van de wereldwijde cementindustrie zijn wij voorloper op de weg naar CO2-neutraliteit. Dit doen we door actief te werken aan inzet van alternatieve grondstoffen met eigen ontwikkelingen en partnerships. Er wordt al cementsteen teruggewonnen worden uit beton recycling, urban mines.

Contactpersoon en website  
Frank Kraaijenbos 
Heidelberg Materials 

Selmers – Techportbedrijf Plus

Selmers bedenkt en bouwt proceslijnen voor het stralen en coaten van lange stalen objecten zoals pijpen en buizen. Deze leveren ze over de hele wereld aan bedrijven die de coatings aanbrengen op pijpsegmenten om er vervolgens een veilig energienetwerk mee aan te leggen. Indirect zorgen zij er dus voor dat de wereld voorzien wordt van (groene) energie. 

Wereldwijde energietransitie
Als het gaat om het transport van energie, is de wereld in transitie. Van traditionele bronnen zoals olie, water en gas vindt een verschuiving plaats naar meer duurzame bronnen zoals waterstof, biogas en CO2. Selmers groene missie is ‘Enhancing the planet’s resource infrastructure with digital precision’. Deze doelstelling sluit een op een aan bij de missie van Techport om de eerste groene industriezone van Nederland te worden. 

Digitalisering 
Selmers nam de laatste jaren ook haar eigen processen onder de loep wat betreft schonere productie. Dat betekende een enorme omslag in werken. Zo werken zij bijvoorbeeld met ‘digital twins’ om hun ontwerpen virtueel te testen. Daarmee worden fouten eruit gehaald voordat productie plaatsvindt, wat werkuren, mankracht en uitstoot scheelt. Hiermee verlagen zij indirect ook de CO2 voetafdruk van hun klanten. 

Verantwoord partnerschap 
Selmers is sinds 1966 gevestigd in de regio en draagt de IJmond dan ook een warm hart toe. Selmers’ kernwaarden zijn samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Ze hopen door de samenwerking met Techport dan ook te partneren met bedrijven met dezelfde doelstelling, om van elkaar te kunnen leren, ervaringen uit te wisselen en regionaal bekender te worden 

Contactgegevens
Rob Schouten
www.selmers.com

Vicoma Techportbedrijf Plus

Vicoma is een onafhankelijk Consultancy & Engineeringsbureau. Dit familiebedrijf werkt al 60 jaar voor veel verschillende klanten aan single- en multidisciplinaire projecten. Hun engineers begeleiden de meest uiteenlopende projecten van begin tot eind. En daarnaast voeren ze ook de engineering bij deze projecten uit. Ze laten zich graag uitdagen door de industrie om tot de beste oplossingen te komen. Hun focus ligt op zeven markten:

Waarom zijn jullie Techportbedrijf Plus geworden?
Wij zijn partner geworden van Techport omdat wij het belangrijk vinden om aangesloten te blijven op de markt van morgen. En vooral om niet van af de zijkant toe te kijken of er nog wat gaat gebeuren. Vorig jaar zijn wij lid geworden van Mytec, omdat wij het zien als onze maatschappelijk plicht om techneuten in deze regio op te leiden. Lid worden van het Techport-netwerk is dan voor ons een logische stap. Techport heeft namelijk in de afgelopen 10 jaar bewezen dat het meer is dan een gezellig praatclubje met de bedrijven uit de regio. Het Innovation Centre is één van de tastbare resultaten daarvan. Wij willen daar onze bijdrage aan leveren door opgedane kennis toe te voegen en te verrijken. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat er genoeg mooi projecten volgen als wij daar vanuit de regio onze schouders onder zetten maar ook open staan om kennis te durven delen. De taart is groot genoeg voor iedereen we moeten er alleen voor zorgen dat ieder bedrijf het juiste puntje krijgt als deze verdeeld gaat worden.

Wat hopen jullie te bereiken samen met het netwerk van Techport?
Wij hopen zoals eerder gezegd onze kennis toe te voegen en te verrijken, en eigenlijk gebeurt dat al met als praktisch voorbeeld de floating wind mill challenge. Dit is een gecombineerd initiatief van uit Mytec gesteund door Techport-bedrijven om een drijvende windmolen te ontwerpen en te bouwen. Onze toegevoegde waarde zit in de hulp bij het maken van het ontwerp, berekeningen en de golfslag simulatie met onze opgebouwde kennis en programmatuur. Het uitwerken van dit model tot een prototype gebeurd in dit geval bij Beuker special products omdat dit hun specialiteit is. Als je het mij vraagt zijn er nog meer van dit soort innovatieve projecten mogelijk als ieder bedrijf van uit zijn kracht wordt aangesproken. 

Contactpersoon:
Rudy van der Kolk

ERIKS Nederland

ERIKS is een gespecialiseerde industriële dienstverlener met een breed scala aan werktuigbouwkundige componenten en aanverwante services. De afgelopen decennia hebben zij diepgaande kennis opgedaan op het gebied van afdichtingen en rubbertechniek, industriële kunststoffen, stromingstechniek, industriële en hydraulische slangen, flensafdichtingen, aandrijftechniek en gereedschappen, onderhoud en veiligheidsproducten. 

Met deze technologische kennis en diensten aanbod ontwikkelen zo’n 1.150 medewerkers in Nederland oplossingen om de industrie toekomstbestendig(er) te maken.

Waarom partner van Techport? 

Binnen het Techport netwerk wilt ERIKS in contact komen met interessante bedrijven uit de omgeving. Daarnaast delen zij graag hun kennis en vaardigheden. Op deze manier kunnen bedrijven elkaar versterken door over onderwerpen te spreken die ons allemaal aangaan. Eelco van den Broek: ‘Wij kijken er naar uit om samen met het netwerk aan Techport bedrijven nieuwe topics beet te pakken, zoals energietransitie, waterstof en andere duurzame oplossingen’ . Daarbij willen we graag de kennis binnen ERIKS beschikbaar stellen om samen een betere wereld neer te zetten.

Contactpersoon

Eelco van den Broek

Industrial Pump Group Nederland

De Industrial Pump Group Nederland is sinds 2003 de partner in het vinden van geschikte oplossingen voor te verpompen medium. Diverse pompexperts met meer dan 30 jaar ervaring heeft IPG tot zijn beschikking voor het reviseren, adviseren en verkopen van pompen voor industriële toepassingen.

Expertise in industriële pomp revisie

IPG gelooft sterk in het bundelen van krachten en ziet de Metropoolregio Amsterdam als dé plek voor technologische ontwikkelingen. Trots om bij te dragen als partner van Techport, biedt IPG expertise in industriële pomp revisie en profiteert het van samenwerking, innovatie en toegang tot talent in de regio. Samen streven ze ernaar om dé excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie te worden.

Waarom partner van Techport? 

IPG streeft ernaar om binnen Techport de uitgebreide kennis over (industriële) pompen te delen, aangezien deze veelvuldig worden gebruikt in onze regio. Zij zien het als een waardevolle kans om specialisme te delen en anderen te ondersteunen bij hun uitdagingen op dit gebied. Tegelijkertijd zijn zij enthousiast om te leren van het brede netwerk van Techport, waarmee zij nieuwe technologieën en innovaties in de branche en regio kunnen ontdekken. Samen met Techport streven zij naar een bloeiende uitwisseling van expertise en kennis om de industrie verder te stimuleren.

Contactpersoon

Robert de Brouwer

https://we.tl/t-wIzb4adTf1
VIRO

Multidisciplinair ingenieursbureau

Zij zijn een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in projectmanagement en engineering. Vanuit de vestigingen in Nederland, België en Duitsland werken ruim 900 medewerkers wereldwijd voor opdrachtgevers in de aerospace, attractiebouw, automotive, defensie, energie, food, industriële & utiliteitsbouw, machinebouw, maritieme sector, procesindustrie en semiconductor industrie.

Helpen beter te presteren

VIRO helpt industriële klanten, al meer dan 50 jaar, bij het realiseren van hun projecten. Zowel binnen VIRO als intern bij de klant, kijken de engineers met een frisse blik naar de projecten. Of het nu gaat om bestaande of nieuwe producten, machines, voertuigen, productielijnen of plants, kleinbedrijf of multinational, zij adviseren en begeleiden graag op maat. Samen met de klant bekijken zij hoe het beter, efficiënter en anders kan. Out of the box, maar goed doordacht met als doel de ambities van de klant te verwezenlijken.

Waarom partner van Techport?

Wie anders dan Techport kent de regio Kennemerland/IJmond het beste. Als partner van Techport hoopt VIRO de verschillende bedrijven hier in de regio te leren kennen en ook naamsbekendheid op te bouwen. Daarnaast hopen zij ook samenwerkingen te kunnen aangaan om efficiënt gezamenlijk te kunnen werken en door middel van kennis te delen deze regio goed op de kaart te krijgen. VIRO hoopt dat deze regio gaat uitbloeien tot een groene industrie waar op een klimaatbewuste manier wordt gewerkt en hierin voorloopt in de wereld.

Contactgegevens

Lex Winder
l.winder@viro-group.com

Website VIRO

Intercel

Intercel is een bedrijf dat energieoplossingen op basis van accu’s aanbiedt aan haar klanten. Opgericht in 1988 en gevestigd in Nederland. Zij leveren diverse VRLA, Lead Carbon en Lithium gebaseerde accu’s uit een van de grootste voorraden in Europa. Daarnaast ontwikkelen en produceren zij zelf duurzame lithium accu’s voor energieopslagsystemen en elektromotoren. De op maat gemaakte accu’s worden onder andere toegepast om bouwmaterieel, tuinbouwmaterieel of intern transport te elektrificeren.

Waarom partner van Techport?

Intercel ziet dat de energietransitie in volle gang is en dat er enorm veel vraag is naar jong talent op het gebied van elektrificatie. Door deel te nemen aan het netwerk van Techport, kan Intercel bijdragen aan innovaties op het gebied van duurzaamheid en digitalisering, en zo bijdragen aan de groei van de sector en het aantrekken van jongtalent naar de regio.

Ambitie om talent te ontwikkelen voor de maak- en onderhoudsindustrie

Ten eerste heeft Techport de ambitie om voldoende talent te ontwikkelen voor de maak- en onderhoudsindustrie in de regio. Door deel te nemen aan het netwerk, kan Intercel toegang krijgen tot getalenteerde en gekwalificeerde werknemers, en kan het bedrijf ook bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstig talent door deel te nemen aan het opleidingsaanbod dat door Techport wordt geboden.

Ten tweede de samenwerking met andere bedrijven. Techport is een netwerk van meer dan 70 scholen, bedrijven en overheden die samenwerken aan het realiseren van de ambitie om dé excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie te zijn. Door deel te nemen aan Techport kan Intercel samenwerken met andere bedrijven aan innovatieve projecten en oplossingen voor de sector.

Contactgegevens

Robin Meijer 

Stemar Engineering

Stemar Engineering is een onafhankelijk ingenieursbureau gevestigd in Alkmaar. Zij beoordelen en ontwerpen nieuwe en bestaande installaties voor de (inter-)nationale procesindustrie in de disciplines Structural, Piping, Static Equipment, Hoisting Equipment en Machine Design. Zij zien toekomst in hun specialistische kennis gecombineerd met automatisering. Sinds vele jaren biedt Stemar Engineering stage- en afstudeerplekken aan voor MBO- en HBO-opleiding in de regio.

Waarom partner?

Delen van kennis is het vermenigvuldigen ervan. De regio is gebaat bij veel kennis en kunde op gebied van techniek, technologie en innovatie. Meer doen met minder mensen kan alleen als het collectief sterker en slimmer wordt. Stemar draagt graag haar steentje bij aan innovaties en ontwikkelingen voor het behouden van werkgelegenheid in de regio. Stemar hoopt bij te dragen aan een actieve community en betrokken te worden bij uitdagingen die ons allen treffen. Dit geeft het bedrijf de kans om bijtijds in te spelen op technologische ontwikkelingen.

Contactgegevens:

Sjors van Kuipers

KH Engineering

KH Engineering is een betrokken ingenieursbureau van advies tot aan project-implementatie. Zij zijn regionaal actief en veel bedrijven in de IJmond regio mogen zij tot hun klanten rekenen. Met een veilig en pragmatisch ontwerp realiseren zij de projectdoelstellingen, waarbij de haalbaarheid, de juiste teamsamenstelling én de samenwerkingsvorm met opdrachtgevers prioriteit heeft. Binnen deze dynamische omgeving met ruimte voor optimalisatie en integratie, leveren professionals van KH Engineering alle technische disciplines en consulting services. KH Engineering is een ingenieursbureau voor een succesvolle en langdurige samenwerking.

Waarom partner? 

Naast dat veel bedrijven, waarvoor KH Engineering werkt en ook mee samenwerken, actief deelnemen in Techport is zeker de verschillende fiellabs en de connecties met scholen voor het bedrijf zeer belangrijk. Zij willen graag deelnemen aan duurzame (milieu en mens) innovaties en werken aan de verjonging van de organisatie.

Contactgegevens

Website: www.khe.eu/

Contactpersoon: Marc Spijker

SPIE

SPIE is een multitechnisch dienstverlener. Het bedrijf biedt verschillende diensten aan om energie-efficiënte en milieuvriendelijke installaties van en voor klanten te ontwerpen, ontwikkelen, installeren en onderhouden. Zij denken mee in innovatieve oplossingen die energie besparen, ter besparing van het milieu en de kosten.

Zo helpt Spie bij het efficiënter maken van gebouw. Denk bijvoorbeeld aan energieverbruik en onderhoud van de gebouwen. Daarnaast zetten zij de nieuwste informatie- en communicatietechnologieën in om gebouwen slimmer, duurzamer en veiliger te maken.

SPIE is, net als meerdere technische bedrijven, zoekende naar hoe de technische kweekvijver kan worden aangevuld. Dit doen zij zowel op landelijk als op regionaal niveau. Kijkend naar de activiteiten van het bedrijf in en om Amsterdam, sluit Techport goed aan bij waar SPIE voor staat.

Op deze manier hopen zij met meer technische bedrijven de kweekvijver aan te vullen.