Categorie: Bedrijven

ERIKS Nederland

ERIKS is een gespecialiseerde industriële dienstverlener met een breed scala aan werktuigbouwkundige componenten en aanverwante services. De afgelopen decennia hebben zij diepgaande kennis opgedaan op het gebied van afdichtingen en rubbertechniek, industriële kunststoffen, stromingstechniek, industriële en hydraulische slangen, flensafdichtingen, aandrijftechniek en gereedschappen, onderhoud en veiligheidsproducten. 

Met deze technologische kennis en diensten aanbod ontwikkelen zo’n 1.150 medewerkers in Nederland oplossingen om de industrie toekomstbestendig(er) te maken.

Waarom partner van Techport? 

Binnen het Techport netwerk wilt ERIKS in contact komen met interessante bedrijven uit de omgeving. Daarnaast delen zij graag hun kennis en vaardigheden. Op deze manier kunnen bedrijven elkaar versterken door over onderwerpen te spreken die ons allemaal aangaan. Eelco van den Broek: ‘Wij kijken er naar uit om samen met het netwerk aan Techport bedrijven nieuwe topics beet te pakken, zoals energietransitie, waterstof en andere duurzame oplossingen’ . Daarbij willen we graag de kennis binnen ERIKS beschikbaar stellen om samen een betere wereld neer te zetten.

Contactpersoon

Eelco van den Broek

Industrial Pump Group Nederland

De Industrial Pump Group Nederland is sinds 2003 de partner in het vinden van geschikte oplossingen voor te verpompen medium. Diverse pompexperts met meer dan 30 jaar ervaring heeft IPG tot zijn beschikking voor het reviseren, adviseren en verkopen van pompen voor industriële toepassingen.

Expertise in industriële pomp revisie

IPG gelooft sterk in het bundelen van krachten en ziet de Metropoolregio Amsterdam als dé plek voor technologische ontwikkelingen. Trots om bij te dragen als partner van Techport, biedt IPG expertise in industriële pomp revisie en profiteert het van samenwerking, innovatie en toegang tot talent in de regio. Samen streven ze ernaar om dé excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie te worden.

Waarom partner van Techport? 

IPG streeft ernaar om binnen Techport de uitgebreide kennis over (industriële) pompen te delen, aangezien deze veelvuldig worden gebruikt in onze regio. Zij zien het als een waardevolle kans om specialisme te delen en anderen te ondersteunen bij hun uitdagingen op dit gebied. Tegelijkertijd zijn zij enthousiast om te leren van het brede netwerk van Techport, waarmee zij nieuwe technologieën en innovaties in de branche en regio kunnen ontdekken. Samen met Techport streven zij naar een bloeiende uitwisseling van expertise en kennis om de industrie verder te stimuleren.

Contactpersoon

Robert de Brouwer

https://we.tl/t-wIzb4adTf1
VIRO

Multidisciplinair ingenieursbureau

Zij zijn een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in projectmanagement en engineering. Vanuit de vestigingen in Nederland, België en Duitsland werken ruim 900 medewerkers wereldwijd voor opdrachtgevers in de aerospace, attractiebouw, automotive, defensie, energie, food, industriële & utiliteitsbouw, machinebouw, maritieme sector, procesindustrie en semiconductor industrie.

Helpen beter te presteren

VIRO helpt industriële klanten, al meer dan 50 jaar, bij het realiseren van hun projecten. Zowel binnen VIRO als intern bij de klant, kijken de engineers met een frisse blik naar de projecten. Of het nu gaat om bestaande of nieuwe producten, machines, voertuigen, productielijnen of plants, kleinbedrijf of multinational, zij adviseren en begeleiden graag op maat. Samen met de klant bekijken zij hoe het beter, efficiënter en anders kan. Out of the box, maar goed doordacht met als doel de ambities van de klant te verwezenlijken.

Waarom partner van Techport?

Wie anders dan Techport kent de regio Kennemerland/IJmond het beste. Als partner van Techport hoopt VIRO de verschillende bedrijven hier in de regio te leren kennen en ook naamsbekendheid op te bouwen. Daarnaast hopen zij ook samenwerkingen te kunnen aangaan om efficiënt gezamenlijk te kunnen werken en door middel van kennis te delen deze regio goed op de kaart te krijgen. VIRO hoopt dat deze regio gaat uitbloeien tot een groene industrie waar op een klimaatbewuste manier wordt gewerkt en hierin voorloopt in de wereld.

Contactgegevens

Lex Winder
l.winder@viro-group.com

Website VIRO

Intercel

Intercel is een bedrijf dat energieoplossingen op basis van accu’s aanbiedt aan haar klanten. Opgericht in 1988 en gevestigd in Nederland. Zij leveren diverse VRLA, Lead Carbon en Lithium gebaseerde accu’s uit een van de grootste voorraden in Europa. Daarnaast ontwikkelen en produceren zij zelf duurzame lithium accu’s voor energieopslagsystemen en elektromotoren. De op maat gemaakte accu’s worden onder andere toegepast om bouwmaterieel, tuinbouwmaterieel of intern transport te elektrificeren.

Waarom partner van Techport?

Intercel ziet dat de energietransitie in volle gang is en dat er enorm veel vraag is naar jong talent op het gebied van elektrificatie. Door deel te nemen aan het netwerk van Techport, kan Intercel bijdragen aan innovaties op het gebied van duurzaamheid en digitalisering, en zo bijdragen aan de groei van de sector en het aantrekken van jongtalent naar de regio.

Ambitie om talent te ontwikkelen voor de maak- en onderhoudsindustrie

Ten eerste heeft Techport de ambitie om voldoende talent te ontwikkelen voor de maak- en onderhoudsindustrie in de regio. Door deel te nemen aan het netwerk, kan Intercel toegang krijgen tot getalenteerde en gekwalificeerde werknemers, en kan het bedrijf ook bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstig talent door deel te nemen aan het opleidingsaanbod dat door Techport wordt geboden.

Ten tweede de samenwerking met andere bedrijven. Techport is een netwerk van meer dan 70 scholen, bedrijven en overheden die samenwerken aan het realiseren van de ambitie om dé excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie te zijn. Door deel te nemen aan Techport kan Intercel samenwerken met andere bedrijven aan innovatieve projecten en oplossingen voor de sector.

Contactgegevens

Robin Meijer 

Stemar Engineering

Stemar Engineering is een onafhankelijk ingenieursbureau gevestigd in Alkmaar. Zij beoordelen en ontwerpen nieuwe en bestaande installaties voor de (inter-)nationale procesindustrie in de disciplines Structural, Piping, Static Equipment, Hoisting Equipment en Machine Design. Zij zien toekomst in hun specialistische kennis gecombineerd met automatisering. Sinds vele jaren biedt Stemar Engineering stage- en afstudeerplekken aan voor MBO- en HBO-opleiding in de regio.

Waarom partner?

Delen van kennis is het vermenigvuldigen ervan. De regio is gebaat bij veel kennis en kunde op gebied van techniek, technologie en innovatie. Meer doen met minder mensen kan alleen als het collectief sterker en slimmer wordt. Stemar draagt graag haar steentje bij aan innovaties en ontwikkelingen voor het behouden van werkgelegenheid in de regio. Stemar hoopt bij te dragen aan een actieve community en betrokken te worden bij uitdagingen die ons allen treffen. Dit geeft het bedrijf de kans om bijtijds in te spelen op technologische ontwikkelingen.

Contactgegevens:

Sjors van Kuipers

KH Engineering

KH Engineering is een betrokken ingenieursbureau van advies tot aan project-implementatie. Zij zijn regionaal actief en veel bedrijven in de IJmond regio mogen zij tot hun klanten rekenen. Met een veilig en pragmatisch ontwerp realiseren zij de projectdoelstellingen, waarbij de haalbaarheid, de juiste teamsamenstelling én de samenwerkingsvorm met opdrachtgevers prioriteit heeft. Binnen deze dynamische omgeving met ruimte voor optimalisatie en integratie, leveren professionals van KH Engineering alle technische disciplines en consulting services. KH Engineering is een ingenieursbureau voor een succesvolle en langdurige samenwerking.

Waarom partner? 

Naast dat veel bedrijven, waarvoor KH Engineering werkt en ook mee samenwerken, actief deelnemen in Techport is zeker de verschillende fiellabs en de connecties met scholen voor het bedrijf zeer belangrijk. Zij willen graag deelnemen aan duurzame (milieu en mens) innovaties en werken aan de verjonging van de organisatie.

Contactgegevens

Website: www.khe.eu/

Contactpersoon: Marc Spijker

SPIE

SPIE is een multitechnisch dienstverlener. Het bedrijf biedt verschillende diensten aan om energie-efficiënte en milieuvriendelijke installaties van en voor klanten te ontwerpen, ontwikkelen, installeren en onderhouden. Zij denken mee in innovatieve oplossingen die energie besparen, ter besparing van het milieu en de kosten.

Zo helpt Spie bij het efficiënter maken van gebouw. Denk bijvoorbeeld aan energieverbruik en onderhoud van de gebouwen. Daarnaast zetten zij de nieuwste informatie- en communicatietechnologieën in om gebouwen slimmer, duurzamer en veiliger te maken.

SPIE is, net als meerdere technische bedrijven, zoekende naar hoe de technische kweekvijver kan worden aangevuld. Dit doen zij zowel op landelijk als op regionaal niveau. Kijkend naar de activiteiten van het bedrijf in en om Amsterdam, sluit Techport goed aan bij waar SPIE voor staat.

Op deze manier hopen zij met meer technische bedrijven de kweekvijver aan te vullen.

Spruit aandrijftechniek

Spruit ademt aandrijftechniek. Van de verkoop van A-merken uit de grote voorraad tot het verzorgen van revisies, service en onderhoud. Daarnaast biedt Spruit klanten een op maat gemaakt technisch advies aan om zo de prestaties van hun machines te optimaliseren.

Het bedrijf bestaat al 42 jaar en is opgericht als familiebedrijf. In 2014 is Spruit overgenomen door Axel Johnson AB een groot familiebedrijf uit zweden die zich inzet om de wereld een stukje beter te maken. Binnen Axel Johnson AB valt het bedrijf onder Axel Johnson International, deze tak zorgt met ruim 170 bedrijven voor een omzet van 1,3 miljard. Spruit is hier weer onderdeel van de power transmission solution groep, deze groep zorgt voor een omzet van 260 miljoen in 11 landen.

Duurzaamheid is voor spruit een belangrijk aspect. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen die het gehele pand voorzien van energie en gebruiken zij deze energie ook om de elektrische bestelbus op te laden voor leveringen in de omgeving. Naast zonne-energie maken zij ook gebruik van een warmtepomp.

Met de focus op duurzaam ondernemen vindt Spruit het belangrijk om sport in de omgeving aan te drijven. Zo worden topsporters zoals de SUNS ondersteund, maar is Spruit ook supporter van andere sporten zoals handbal, (zaal)voetbal, BMX en motorsport. Zo hoopt het bedrijf een vast gezicht te worden op en rond de sportvelden.

Waarom partner?

Spruit is partner geworden van Techport omdat zij graag willen meewerken aan het doel om de eerste groene industriële zone te worden. Daarnaast zijn zij erg bezig met het vergroten van de naamsbekendheid in de regio en hopen zij dat het partnership met Techport kan leiden tot meer bekendheid bij zowel studenten als bedrijven in de regio.

Contactgegevens

Pieter van Wijnsbergen

V&SH Offshore

Het bedrijf is een offshore-aannemer die een breed scala aan hoogspanningsactiviteiten uitvoert rondom het aansluiten en onderhouden van offshore windparken, waaronder array-, export- of interconnectiekabels. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het intrekken, aansluiten, testen, kabelreparaties en uitrusten van offshore hoogspanningsinstallaties. Jonne Schortinghuis (Managing Director): “Wij zijn een van de pioniers en vroege innovators voor de kabel pull-ins en het aansluiten en testen van hoogspanningsinstallaties met betrekking tot offshore windparken. Sinds 2011 hebben we al bij meer dan 30 windparken de hoogspanningsinstallaties aangesloten.

Waarom Techport?

V&SH Offshore wil samen met Techport de krachten bundelen met het oog op de toekomst. Darryl Djojosoediro (Crewing Manager): Wij geloven in het bundelen van krachten om samen iets te bereiken. Techport brengt de bedrijven, scholen en mensen samen. Wij zijn graag onderdeel van dit mooie platform omdat dit van toegevoegde waarde kan zijn niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst”.

Samen met de partners van Techport hoopt V&SH Offshore jongeren kennis te laten maken met techniek. “Onze opdrachten kunnen alleen worden gerealiseerd met de vakmannen- en vrouwen van V&SH Offshore die in ons eigen trainingscomplex worden getraind en klaargestoomd voor de nieuwe windparken die op de Noordzee en in de rest van Europa en de USA worden gebouwd.Deze transitie kunnen wij niet alleen, het vinden van geschikt personeel is een voorwaarde om door te kunnen. Techport verbindt ons met het netwerk van scholen en overheden die zich sterk maken voor een gezonde arbeidsmarkt. Zo staan we samen sterk om de jongens en meiden die in de techniek een uitdaging zoeken mee te nemen in deze continu innoverende markt wat offshore wind is”.

Contactpersoon

Website: www.vshoffshoresolutions.com
Contactpersoon: Darryl Djojosoediro, Crewing Manger V&SH Offshore

Isolatie Combinatie

Al meer dan 40 jaar produceert, levert en installeert Isolatie Combinatie, brandwerende, thermische en akoestische isolatie oplossingen voor industriële, onshore en offshore installaties en machines. Dit doen zij met als doel om de betrouwbaarheid en veiligheid in de branche te vergroten. Daarnaast maken zij inzichtelijk bij bedrijven waar energiebesparing kan plaatsvinden. Hans Kramer (algemeen directeur Isolatie Combinatie): “Wij werken graag met meer partners van Techport samen om met elkaar interesse voor werken in de techniek aan te wakkeren. Daarnaast willen wij meer aandacht creëren voor techniek. Op deze manier hopen wij meer mensen te interesseren die eventueel ook bij ons aan de slag kunnen.”

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op