31 maart 2023

Girls’ Day voor meiden én jongens

Maar liefst 9 Techport-bedrijven en 7 technische opleidingen van het Nova College hebben meegedaan met Girls’ Day 2023, powered by Nova Smart Girls. Zij vormen dé community om vrouwelijke studenten te behouden voor de techniek en nieuwe vrouwelijke studenten voor de techniek te werven.

110 girls van klas 2 voortgezet onderwijs gingen ‘s morgens op bedrijfsbezoek bij Blok System Supply, ENK Software BV, MSD Netherlands, Isolatie Combinatie, Crown Van Gelder International B.V., Omgevingsdienst IJmond, Damen,  ETA — The Netherlands – VTTI en Tata Steel in Europe. Na een lekkere lunch volgden ze workshops van de opleidingen adviseur Duurzaamheid, Autotechniek, Bouwkunde, ICT, Installatiewerk, Laboratoriumtechniek en MyTec. Dit jaar waren er voor het eerst ook jongens bij de Girls’ Day. Want er zijn genoeg jongens die techniek zo leuk vinden dat ze deze gave dag vol techniek niet willen missen.

De meiden waren flink onder de indruk

Danielle van der Mark: “De eerste reacties van de scholen komen binnen. De conclusie is dat de girls het gewoon supergaaf vonden. Ik was zelf bij het bezoek aan Eurotank Amsterdam B.V. Door een bezoek ervaar je pas echt hoe het is om te werken bij zo’n prachtig technisch bedrijf en ik merkte dat de meiden onder de indruk waren.

Grootsheid bedrijf en prachtige natuur

Vooral van de strenge veiligheidseisen, maar ook de grootsheid, de impact die het bedrijf internationaal heeft, het belang van de werkzaamheden die zij doen én de prachtige natuur die op het terrein is ontstaan omdat er weinig mensen komen. Zo zagen we de konijnen gezellig rondhuppelen.”