25 april 2022

Eerste Girl’s Day bij Nova College

Op het Nova College, campus Beverwijk is op 7 april als pilot de eerste Girls’ Day, powered by Nova Smart Girls, gehouden. De opening van het middagprogramma werd verricht door Anouk Blok, eigenaar van Blok System Supply, toeleverancier van mechatronische eindproducten.

Tijdens het ochtendprogramma had een groep meisjes van het Bonhoeffer College al een kijkje genomen bij dit innovatieve bedrijf. Ook andere Techportbedrijven, zoals Vattenfall Wind en Facta ontvingen tijdens het ochtendprogramma meisjes in hun bedrijf met presentaties en rondleidingen.

Ook bij het Nova College willen ze nieuwe generaties meisjes inspireren om voor techniek of ICT te kiezen. De totaal 120 girls van Vellesan College, Technisch College Velsen & Maritiem College IJmuiden, Jac. P. Thijsse College en Bonhoeffer College werden tijdens de ontvangst op de Campus Beverwijk eerst enthousiast toegesproken door Anouk Blok. Zij vertelde voorafgaand aan het middagprogramma hoe zij ondernemer in de techniek is geworden en wat zij allemaal doet in het dagelijks leven. Omdat veel van de deelnemende meisjes tijdens Girls’ Day voor het eerst kennismaken met leren en werken in de bèta, techniek en IT, is het belangrijk dat ze een goed beroepsbeeld krijgen en daarbij zijn niet alleen excursies naar bedrijven maar ook rolmodellen zoals Anouk Blok van onschatbare waarde.

Als rolmodel voor vrouwelijke studenten die een technische beroepsopleiding volgen, gingen de Nova Smart Girls na de opening speeddaten met de 120 girls. En ze verzorgden samen met de opleidingen Bouw, Duurzaamheid, ICT en MyTec inspirerende techniekworkshops. De Nova Smart Girls Community is in 2021 ontstaan vanuit hun eigen behoefte om vrouwelijke studenten en docenten van de technische opleidingen bij elkaar te brengen, zodat ze elkaar kunnen steunen en versterken en zo in hun kracht komen te staan. En ze ook te behouden voor de techniek als ze hun opleiding hebben afgerond. De Nova Smart Girls helpen graag mee tijdens promotie activiteiten maar dat niet alleen; de community is er ook voor bedoeld om de vrouwelijke studenten te inspireren met excursies, lezingen en rolmodellen uit het bedrijfsleven en ze te leren netwerken.

Door het enthousiasme van alle deelnemende girls en de positieve reacties op het programma, krijgt de pilot volgend jaar een vervolg met nog meer deelnemende Techportbedrijven en nog meer technische opleidingen van het Nova College die een mooi programma verzorgen. Wil jij volgend jaar met jouw bedrijf ook een bijdrage leveren aan de Girls’ Day, laat het ons nu al weten.

Tot volgend jaar!