30 mei 2024

ZTI Smart Machines – Techportbedrijf Plus

ZTI Smart Machines uit Tuitjenhorn ontwikkelt machines die groenten en fruit kunnen schillen, snijden, ontkernen en wedgen. Deze machines verkopen zij aan verwerkende partijen, zoals Vezet en Hessing, die op hun beurt dankzij de machines de producten kant-en-klaar aan de grote supermarkten leveren.

Transformatie
Er zijn twee belangrijke redenen waarom ZTI Smart Machines een Techport Plus-bedrijf is geworden. De belangrijkste reden is dat ze op dit moment als bedrijf in een transitie zitten. Ze willen transformeren van een traditioneel mechanisch bedrijf naar een robotica/artificial intelligence-gestuurd bedrijf. Hierdoor verandert het werk voor de medewerkers van ZTI Smart Machines, want uitvoerende arbeid wordt vervangen door kennisarbeid. Deze transformatie gaat ZTI Smart Machines samen met Techport en met behulp van het Just Transition Fund realiseren.

Samenwerken met Tech Valley
De andere reden om een Techport Plus-bedrijf te worden, is dat ZTI Smart Machines is aangesloten bij Tech Valley, dat actief is in de Kop van Noord-Holland. Binnen Tech Valley werken ruim 60 innovatieve regionale maakbedrijven samen op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie. In de toekomst hoopt ZTI dat Techport en Tech Valley gaan samenwerken. ZTI Smart Machines wil bij Techport onder andere kennis ophalen op het gebied van Tiny Machine Learning voor deze transitie, maar ze willen ook hun opgedane kennis inbrengen.

Contactgegevens
Hans Keijzer
ZTI – Smart Machines