Smart Industry

Smart Industry stimuleert bedrijven om slimme technologie en digitalisering toe te passen en zo nieuwe businesskansen te creëren. Smart Industry is in november 2014 opgericht door het ministerie van Economische Zaken (TNO, KVK, KMU, FME, RVO).

‘Smart Industry’ of slimme industrie is de verregaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen en organisaties. Via het ‘internet of things’ zijn deze onderling verbonden, en doen ze nieuwe manieren van produceren, businessmodellen en sectoren ontstaan.

Slimme industrieën hebben een grote grondstoffen- en kostenefficiëntie en ze kunnen heel flexibel produceren, zowel in termen van het product (specificaties, kwaliteit, design), het volume (hoeveelheid) als de levertijd.

Volgens de Implementatieagenda 2018-2021 moet Nederland in 2021 het meest flexibele en het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa hebben. De agenda is opgesteld door de partners van het Smart Industry Team: FME, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel, de Koninklijke Metaalunie en TNO.

Website: Smart Industry

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op