26 juni 2024

Selmers – Techportbedrijf Plus

Selmers bedenkt en bouwt proceslijnen voor het stralen en coaten van lange stalen objecten zoals pijpen en buizen. Deze leveren ze over de hele wereld aan bedrijven die de coatings aanbrengen op pijpsegmenten om er vervolgens een veilig energienetwerk mee aan te leggen. Indirect zorgen zij er dus voor dat de wereld voorzien wordt van (groene) energie. 

Wereldwijde energietransitie
Als het gaat om het transport van energie, is de wereld in transitie. Van traditionele bronnen zoals olie, water en gas vindt een verschuiving plaats naar meer duurzame bronnen zoals waterstof, biogas en CO2. Selmers groene missie is ‘Enhancing the planet’s resource infrastructure with digital precision’. Deze doelstelling sluit een op een aan bij de missie van Techport om de eerste groene industriezone van Nederland te worden. 

Digitalisering 
Selmers nam de laatste jaren ook haar eigen processen onder de loep wat betreft schonere productie. Dat betekende een enorme omslag in werken. Zo werken zij bijvoorbeeld met ‘digital twins’ om hun ontwerpen virtueel te testen. Daarmee worden fouten eruit gehaald voordat productie plaatsvindt, wat werkuren, mankracht en uitstoot scheelt. Hiermee verlagen zij indirect ook de CO2 voetafdruk van hun klanten. 

Verantwoord partnerschap 
Selmers is sinds 1966 gevestigd in de regio en draagt de IJmond dan ook een warm hart toe. Selmers’ kernwaarden zijn samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Ze hopen door de samenwerking met Techport dan ook te partneren met bedrijven met dezelfde doelstelling, om van elkaar te kunnen leren, ervaringen uit te wisselen en regionaal bekender te worden 

Contactgegevens
Rob Schouten
www.selmers.com