Rozenbeek

De Rozenbeek is een katholieke basisschool in Velserbroek. Naast de bekende vakken zoals rekenen, taal, spelling en lezen hebben we veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen.

De Rozenbeek is een katholieke basisschool in Velserbroek en maakt onderdeel uit van stichting Atlant. Momenteel bestaat de Rozenbeek nog uit twee locaties; een onder- en een bovenbouw. De onderbouwlocatie is te vinden op de Floraronde, de bovenbouwlocatie op de Spitsaak.
In de zomer van 2020 zal de school verbouwd worden zodat we met alle leerlingen op één locatie zitten, namelijk op de Floraronde. 

Wij geven eigentijds onderwijs waarin we betrokkenheid, samenwerking, zingeving en aandacht hebben voor elkaar erg belangrijk vinden. 

Naast de bekende vakken zoals rekenen, taal, spelling en lezen hebben we veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. De zaakvakken geven wij door middel van de projecten van 4xWijzer. In deze projecten worden de verschillende intelligenties van de kinderen aangesproken. Inmiddels zijn we een gecertificeerde 4xWijzer school, waar wij ontzettend trots op zijn. 

Daarnaast besteden wij veel aandacht aan diverse aspecten van ICT en krijgen de leerlingen muziekles van een vakdocent. 

Kinderen leren het best in een veilige omgeving, waar een goede sfeer is. Met elkaar hebben we regels voor op school afgesproken. We werken met de projecten uit de Vreedzame school en we hebben een duidelijk gedragsprotocol. We dagen de kinderen uit om zelf eigenaar te worden van hun leerproces; zelf op onderzoek te gaan en zelfstandig beslissingen te leren nemen. De leerkracht treedt daarbij op als hun coach. 

Het team werkt goed samen en iedereen heeft zijn specialisme, zo hebben we ICT specialist, een reken- en taalcoördinator, specialist jonge kind, plusklasleerkracht en een aantal excellente leerkrachten.

Contactgegevens

Website: www.rozenbeek-atlant.nl
Facebook: www.facebook.com/derozenbeek

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op