14 februari 2023

Spruit aandrijftechniek

Spruit ademt aandrijftechniek. Van de verkoop van A-merken uit de grote voorraad tot het verzorgen van revisies, service en onderhoud. Daarnaast biedt Spruit klanten een op maat gemaakt technisch advies aan om zo de prestaties van hun machines te optimaliseren.

Het bedrijf bestaat al 42 jaar en is opgericht als familiebedrijf. In 2014 is Spruit overgenomen door Axel Johnson AB een groot familiebedrijf uit zweden die zich inzet om de wereld een stukje beter te maken. Binnen Axel Johnson AB valt het bedrijf onder Axel Johnson International, deze tak zorgt met ruim 170 bedrijven voor een omzet van 1,3 miljard. Spruit is hier weer onderdeel van de power transmission solution groep, deze groep zorgt voor een omzet van 260 miljoen in 11 landen.

Duurzaamheid is voor spruit een belangrijk aspect. Zo ligt het dak vol met zonnepanelen die het gehele pand voorzien van energie en gebruiken zij deze energie ook om de elektrische bestelbus op te laden voor leveringen in de omgeving. Naast zonne-energie maken zij ook gebruik van een warmtepomp.

Met de focus op duurzaam ondernemen vindt Spruit het belangrijk om sport in de omgeving aan te drijven. Zo worden topsporters zoals de SUNS ondersteund, maar is Spruit ook supporter van andere sporten zoals handbal, (zaal)voetbal, BMX en motorsport. Zo hoopt het bedrijf een vast gezicht te worden op en rond de sportvelden.

Waarom partner?

Spruit is partner geworden van Techport omdat zij graag willen meewerken aan het doel om de eerste groene industriƫle zone te worden. Daarnaast zijn zij erg bezig met het vergroten van de naamsbekendheid in de regio en hopen zij dat het partnership met Techport kan leiden tot meer bekendheid bij zowel studenten als bedrijven in de regio.

Contactgegevens

Pieter van Wijnsbergen