5 april 2023

Intercel

Intercel is een bedrijf dat energieoplossingen op basis van accu’s aanbiedt aan haar klanten. Opgericht in 1988 en gevestigd in Nederland. Zij leveren diverse VRLA, Lead Carbon en Lithium gebaseerde accu’s uit een van de grootste voorraden in Europa. Daarnaast ontwikkelen en produceren zij zelf duurzame lithium accu’s voor energieopslagsystemen en elektromotoren. De op maat gemaakte accu’s worden onder andere toegepast om bouwmaterieel, tuinbouwmaterieel of intern transport te elektrificeren.

Waarom partner van Techport?

Intercel ziet dat de energietransitie in volle gang is en dat er enorm veel vraag is naar jong talent op het gebied van elektrificatie. Door deel te nemen aan het netwerk van Techport, kan Intercel bijdragen aan innovaties op het gebied van duurzaamheid en digitalisering, en zo bijdragen aan de groei van de sector en het aantrekken van jongtalent naar de regio.

Ambitie om talent te ontwikkelen voor de maak- en onderhoudsindustrie

Ten eerste heeft Techport de ambitie om voldoende talent te ontwikkelen voor de maak- en onderhoudsindustrie in de regio. Door deel te nemen aan het netwerk, kan Intercel toegang krijgen tot getalenteerde en gekwalificeerde werknemers, en kan het bedrijf ook bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstig talent door deel te nemen aan het opleidingsaanbod dat door Techport wordt geboden.

Ten tweede de samenwerking met andere bedrijven. Techport is een netwerk van meer dan 70 scholen, bedrijven en overheden die samenwerken aan het realiseren van de ambitie om dé excellente economische regio van de Nederlandse maak- en onderhoudsindustrie te zijn. Door deel te nemen aan Techport kan Intercel samenwerken met andere bedrijven aan innovatieve projecten en oplossingen voor de sector.

Contactgegevens

Robin Meijer