19 juni 2020

Inertia Technology

In tegenstelling tot traditionele inertiële sensorsystemen legt Inertia de focus op gedistribueerde oplossingen geïnspireerd door het vakgebied van draadloze sensornetwerken. Dankzij de draadloze communicatie-mogelijkheden kunnen bewegingsmetingen online verwerkt worden in een netwerk van samenwerkende sensoren, wat zorgt voor verbeterde nauwkeurigheid in de gedetecteerde kenmerken en directe terugkoppeling.

Inertia is actief in onder meer de volgende vakgebieden:

  • Industriële toepassingen, zoals in de maakindustrie, aerospace, transport; dit leidt tot verbeterde stabiliteit en efficiënter onderhoud van machines, verbeterde veiligheid en betrouwbaarheid.
  • Gezondheid en welzijn, zowel voor mensen als voor dieren (bijv. paarden); dit leidt tot meer zelfstandigheid van mensen met chronische aandoeningen, verhoogde kwaliteit van leven, en objectieve hulp bij het stellen van diagnoses.
  • Sport; voor het objectief beoordelen van prestaties van atleten, voor training en coaching, door het meten en analyseren van biomechanische eigenschappen in real-time, wat directe feedback tijdens trainingen mogelijk maakt.
Waarom partner?

Inertia neemt deel in Techports Fieldlab Smart Maintenance. Hierin simuleren we fabrieksprocessen, testen we sensoren en vertalen we meetdata naar kennis en informatie. Via koppeling van installatie- en productiegegevens kunnen we onderhoudsmodellen optimaliseren en machinefalen voorspellen. Dit leidt tot optimale inzet van bronnen, met maximale resultaten voor minimale kosten.

Contactgegevens

Website: Inertia Technology
Contactpersoon: Mihai Marin-Perianu