26 juni 2024

Heidelberg Materials

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo-Heidelberg-Materials-1-1024x294.jpg
Heidelberg Materials is een van ’s werelds grootste geïntegreerde producenten van bouwmaterialen en -oplossingen, met leidende marktposities in cement, aggregaten en beton in België en Nederland. 
 
In totaal werken er ongeveer 2.200 werknemers verdeeld over 80 locaties. Verantwoordelijkheid voor het milieu is de kern van hun handelen. Als voorloper op de weg naar CO2-neutraliteit ontwikkelt Heidelberg Materials materiaaloplossingen voor de toekomst. Op hun locatie in IJmuiden produceren zij met circa 45 collega’s ongeveer 1 miljoen ton cement voor de Nederlandse markt. 

Wat hopen jullie te bereiken samen met het netwerk van Techport? 
Door samen te werken en te netwerken kunnen we de uitdagingen van de toekomst oplossen. Dit kunnen we niet alleen, hiervoor hebben we instroom nodig van schoolverlaters die in techniek geïnteresseerd zijn. Zij moeten samen met lokale onderwijsinstellingen en ondersteund door Techport worden opgeleid voor de banen van de toekomst. 
 

Hoe dragen jullie bij aan het verduurzamen van de IJmond-regio? 
Ten opzichte van de wereldwijde cementindustrie zijn wij voorloper op de weg naar CO2-neutraliteit. Dit doen we door actief te werken aan inzet van alternatieve grondstoffen met eigen ontwikkelingen en partnerships. Er wordt al cementsteen teruggewonnen worden uit beton recycling, urban mines.

Contactpersoon en website  
Frank Kraaijenbos 
Heidelberg Materials