16 december 2021

Zij-instromers in de techniek, graag! Maar hoe?

Technische vakmensen zijn onmisbaar voor de maak- en onderhoudsbedrijven in de IJmond. Maar het aantal mbo-studenten in de techniek daalt en de vergrijzing neemt toe, dit levert een behoorlijk tekort aan technische vakmensen op. Het arbeidstekort vraagt een andere kijk op de arbeidsmarkt. Door anders te kijken naar de arbeidsmarkt en de (h)erkenning van skills, kunnen zij-instromers de oplossing zijn voor jouw tekort.

Het verwelkomen van zij-instromers vraagt echter wat van jouw organisatie zowel in de werving, matching, onboarding als in het opleiden en begeleiden. Bij het inrichten van deze processen kunnen wij, als Techport, je kosteloos helpen door steun vanuit de gemeente Beverwijk.

We willen met jou in gesprek over waar jouw vraagstuk ligt en hoe we je hierbij kunnen helpen. Dit doen we via de Technische Topwerkgever scan waarbij we in kaart brengen welke inspanningen jouw bedrijf levert om duurzame instroom & zij-instroom mogelijk te maken en waar je knelpunten liggen.

Waarom meedoen?

  1. Door middel van een scan wordt in kaart gebracht waar jullie als bedrijf staan qua werving en begeleiding van technische vakmensen. Wat doen jullie goed en wat valt er nog meer te leren?
  2. Op basis van de uitkomsten van de scan, gaan we samen aan de slag! Ligt de behoefte bij het inzichtelijk maken van de benodigde skills, het ondersteunen bij matching of het organiseren van begeleiding voor zij-instromers? Daar kunnen we je bij helpen, we koppelen je bijvoorbeeld aan een expert op dit vlak.
  3. Leren door te doen: samen met andere bedrijven uitdagingen bespreken en tot oplossingen komen onder begeleiding van Techport.

Kortom: we kunnen jou helpen om op korte termijn jouw organisatie in te richten op zij-instroom. Meld je voor 16 januari aan via Robbin Bosch (robbin@projectcrossover.nl)