26 okt 2022

“Waardevolle ontwikkelingen voor de toekomst van technische bedrijven”

Samen met technische bedrijven en studenten werkt Oskar Diergaarde namens SKF B.V. aan verschillende datagedreven projecten bij Fieldlab Smart Maintenance Techport. Binnen Fieldlab wordt er gewerkt aan 100% voorspelbaar onderhoud van installaties in de maak- en procesindustrie. SKF B.V. heeft al jarenlange expertise in lagers, daarom zijn zij in staat om goede maintenance managementoplossingen te realiseren.

SKF B.V. beschikt van oudsher over veel kennis van producten en diensten rondom onderhoud en condities van machines. Oskar: “Wij zijn de grootste lagerleverancier van de wereld en beschikken over een eigen research center. Onze kennis delen wij graag met technische studenten en bedrijven. Een recent voorbeeld is een project waarbij we sensoren op draaiende installaties gemonteerd hebben en deze signalen in combinatie met de procesdata in kaart hebben gebracht”.

Nieuwe technologische ontwikkelingen door bundeling kennis

Als partner van Techport vindt SKF B.V. het belangrijk dat kennis en data met elkaar wordt verbonden ter bevordering van technologische ontwikkelingen en een duurzame toekomst. Oskar: “Duurzaamheid speelt bij SKF B.V. een grote rol. Denk aan het hergebruik van lagers en smeermiddelen of het lichter maken van materialen door bijvoorbeeld keramische lagers te maken in plaats van stalen”.

Verbinding tussen data en bedrijfsvraagstukken

De projecten waar binnen Fieldlab consequent aan wordt gewerkt zijn met name gericht op de vragen: Wat kan ik met de data, kunnen we verbanden leggen en daarop acteren? Oskar: “Wij zijn dan ook al een paar jaar bezig met verschillende projecten en proberen resultaten en data in te zetten voor diverse vraagstukken. Zo kun je bedrijven helpen door deze data inclusief analyses te delen en aan te geven wat ze nodig hebben, bijvoorbeeld informatie over de restlevensduur van machines.

Samen meerwaarde bieden aan technische bedrijven


Oskar: “Wij konden met de data van een aantal bedrijven een rekenmodel testen, dat nu in de praktijk ook gebruikt wordt bij andere vraagstukken. Een zeer zinvolle datagedreven aanpak waarbij wij onze meerwaarde konden aantonen. Daar zijn wij als partner van Techport trots op! Daarnaast hebben wij de samenwerking met de overige participerende bedrijven als zeer prettig ervaren. Het is prachtig om via deze gezamenlijke aanpak meerwaarde te bieden aan technische bedrijven”. 

Benieuwd wat wij binnen Fieldlab nog meer doen? Lees hier meer over Fieldlab Smart Maintenance van Techport.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op