21 februari 2023

Techport: voor kleine bedrijven en het bundelen innovatiekracht

Wouter van Gerwen is een echte ambassadeur van innovatie en daardoor ook van Techport. Wouter werkt bij Bilfinger Tebodin. Bilfinger Tebodin is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau met 1.350 specialisten in 8 landen in Europa. Ze creëren een toekomstbestendige industrie en managen al meer dan 75 jaar industriële projecten op betrouwbare wijze.

Wouter: ‘Door tweede te worden bij een Techport Challenge hebben wij het acceleratorprogramma van GO!NH mogen doorlopen. Hier ben ik extra enthousiast gemaakt over innoveren en inmiddels ben ik zelf coach bij GO!NH. Bilfinger Tebodin is een ingenieursbureau in de procesindustrie en van daaruit wil ik bedrijven die explosief groeien of grote investeringen doen, helpen. Elke maand organiseren wij een driedaags on-boardingprogramma voor nieuwe medewerkers. Deze groep van 15-20 medewerkers laten we nadenken over een real-life case van een start up die ik weer pluk uit het GO!NH netwerk. De nieuwe medewerkers gaan op basis van een briefing nadenken over het businessmodel, het proces, de layout en vergunningen en duurzaamheidsmaatregelen van de investering. Dit is zo leuk. Niet alleen voor de start up die zijn case inbrengt, maar ook voor de nieuwe medewerkers. We hopen vooral dat we een start up laten ervaren wat er allemaal nodig is om een investering te doen en bieden ze inzicht in welke vragen ze aan ingenieursbureaus kunnen stellen.”

Bilfinger Tebodin is ook partner van Techport. Ze hebben meegedaan aan verschillende Techport Innovation Tribes en Wouter is nu ook aangesloten bij de Learning Community Waterstof. Wouter: “Er zijn geweldige maak- en onderhoudsbedrijven binnen Techport. Het delen van kennis binnen het netwerk is erg interessant. Je hebt Techport nodig om al die kleine bedrijven en die enorme innovatiekracht te bundelen en zichtbaar maken. Ik geloof hier heilig in.”