24 december 2021

Techport verzilvert drie inventarisatievouchers

Goed nieuws! Via Techport kunnen De Back Metaalconservering Groep BV, Montarent Bouwlogistiek BV en Bluereactor Systems een inventarisatievoucher verzilveren van Smart Industry Noordwest. Met deze voucher kunnen de mkb-bedrijven de kansen in smart technologieën inventariseren. De voucher heeft een waarde van €5.000,-.

Wat gaan ze doen?

De Back Metaalconservering uit Velsen Noord is gespecialiseerd in stralen, coaten en schilderen van materialen voor industriële toepassingen. Techport adviseert te onderzoeken of een innovatie vanuit de autoschade toepassing, geschikt is voor industriële toepassingen, waarbij met andere (zwaardere) coatings wordt gewerkt.

Blue Reactor maakt reinigingssystemen om geur uit lucht te halen. Zij doen dat met niet-thermisch plasma. Tot op heden worden die luchtreinigers toegepast voor in stallen en horeca. Door toevoeging van smart technologieën kan de oplossing waarschijnlijk ook geschikt worden gemaakt voor industriële toepassingen.

Techport-bedrijf Montarent assembleert, verkoopt, verhuurt en onderhoudt mobiele, snelmontage torenkranen die over de hele wereld worden ingezet in de industrie en bouw. Zij zien mogelijkheden om via digitalisering de bedrijfsvoering efficiënter te laten verlopen en zocht advies bij Techport. Hier liggen kansen om met allerlei sensoren een betere kijk te krijgen en te houden op de staat van onderhoud en locaties van de kranen.