22 juni 2023

TECHPORT-SCHOLEN WERKEN SAMEN

Basisschool de Toermalijn en het Ichthus Lyceum hebben de samenwerking gezocht in een techniekproject voor leerlingen. Beide scholen zijn aangesloten bij Techport | De toekomst van maak- en onderhoudsindustrie en willen het techniekonderwijs nog beter vormgeven.

Ongeveer een jaar terug hadden de handen ineengesloten om de samenwerking aan te gaan. Zo zocht de techniek coördinator van bassischool de Toermalijn (stichting Atlant basisonderwijs) contact met het Technasium van het Ichthus Lyceum. Met de vraag om samen aan de slag te gaan met een techniekproject voor groep 7. De gedachte van techniek coördinator Tim Bijker, was dat de Toermalijn een partnerschool kon vragen of zij ruimte en kunde wilde delen met de basisschoolleerlingen op het gebied van techniek. Zo kon het Ichthus Lyceum en dan met name het Technasium, zichzelf profileren en kinderen doen overhalen om voor hun school te kiezen als zij de stap van het PO naar het VO gaan maken.

Foeke Rozendaal en Marcel Hoogstoevenbeld van het Ichthus Lyceum hebben samen een lessenserie bedacht voor groep 7 van de Toermalijn. De kinderen mochten in tweetallen een ontwerp maken van een dier van karton. Aan de hand van een Microbit werd een onderdeel van dat dier in beweging gebracht. De lessenserie bestond uit 5 lessen. Het was een groot succes is en het project bracht grote toegevoegde waarde voor de leerlingen.

#techniek #onderwijs #samenbrengen #project #basisschool #voortgezetonderwijs #technasium #wereldvantechniek #school