27 juni 2023

Snel succes met tiny machine learning voor MKB-bedrijven 

Samen met studenten van hogescholen brengt André Gerver tiny machine learning in de praktijk. Bij verschillende bedrijven lopen er uses cases en er zijn al flinke resultaten geboekt! Voor een aantal bedrijven zijn de kosten voor het energieverbruik met zelfs 30% omlaag gegaan [Potentieel tussen de 10 en 30%].

MKB-bedrijven die energieverbruik willen besparen en piekbelasting willen voorkomen, let op!

Om samen een slag te slaan, biedt André samen met de studenten hun hulp aan bij MKB bedrijven uit de IJmond. Wil je ook besparen op je energierekening met behulp van tiny machine learning! Neem nu contact op met Andre. Let op, wees op tijd want er zijn nog maar beperkte plaatsen beschikbaar. 

Investering voor de toekomst

Met tiny machine learning kan naast energieverbruik ook het productieproces van je bedrijf in kaart worden gebracht. De studenten die aan de use cases werken bouwen door middel van tiny machine learning toe te passen veel kennis op. Door de ervaring die ze nu bij meerdere bedrijven hebben opgedaan merken zij dat er steeds sneller resultaat wordt geboekt in korte tijd. 

Afstudeerproject Kasper Tiebie

Wij delen graag het project van Kasper Tiebie, voormalig student welke zojuist cum laude afgestudeerd is aan de HvA, over zijn afstudeerproject die hij samen (onder begeleiding van) met André heeft uitgevoerd. Hij onderzocht of het mogelijk was om zonder historische data predictive maintenance modellen te draaien op een edge device met behulp van tiny machine learing. 

Mooie ontwikkeling zonder dure investering

Kasper heeft met AI (een sliding Windows Convolutional autoencoder) gebouwd die kan draaien op een netwerk van M5Stack devices die in de fabriek meten of een machine invriest met het doel om dit te voorkomen. Door middel van de autoencoder kon hij zonder historische data van faalmechanismes toch monitoren of de machine binnen zijn normale configuratie functioneerde. Met deze oplossing was geen dure investering nodig. Met minder dan 300,- aan hardware kon Kasper het aloritme realtime monitoren. Een prachtige ontwikkeling op het gebied van tiny machine learning. 

Meer informatie

Wil je meer weten of tiny machine learning of je aanmelden als MKB-bedrijf voor een use cases? Neem contact met André via a.gerver@techport.nl, hij helpt je graag verder!