1 september 2021

Slim onderhoud dé succesfactor in autosport

Niemand minder dan Jan Lammers, oud-Formule 1-coureur en op dit moment werkzaam als sportief directeur van de Dutch Grand Prix, had gister tijd vrijgemaakt in zijn agenda om te spreken voor ruim honderd ondernemers uit het Techport netwerk. Jan vertelde een boeiend verhaal over zijn carrière in de racesport, over zijn besluit om te stoppen met zijn eigen raceteam, over zijn 13-jarige zoon René die het opvallend goed doet in de kartsport en natuurlijk over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een Formule 1-race.

Hij legde ook de koppeling met slim onderhoud. Want een goede preparatie voorkomt reparatie. Het gebruik van data analyses zorgt ervoor dat coureurs zich goed kunnen voorbereiden op een race en door het op de juiste manier inzetten van data is het nu gewoon mogelijk om binnen 1,9 seconden vier banden van een auto te wisselen.
En Techport zou Techport niet zijn om ook de koppeling met het onderwijs te leggen. Dus voordat de netwerkborrel begon, ging Jan in gesprek met Storm, een leerling van het Technisch College Velsen. Ook ging hij in gesprek met Simon Jagers van Techport partner Samotics over het belang van slim onderhoud.

Het seminar Slim onderhoud dé succesfactor in de autosport werd mede mogelijk gemaakt door OV IJmond, Techport, gemeente Velsen en Citymarketing Velsen | .IJmuiden.

Het is mogelijk om de uitzending hier terug te kijken.