22 maart 2021

Nieuwe Tech Your Talent waaier komt eraan

In april ontvangen de voortgezet onderwijs scholen uit de IJmond en Zuid-Kennemerland de Tech Your Talent waaier, editie 2021. Deze waaier staat vol techniek activiteiten die docenten en decanen kunnen organiseren voor leerlingen van de mavo en beroepsgericht. Er is nu al een digitale versie van de waaier te downloaden

De techniekwaaier voor het voortgezet onderwijs is gemaakt door Sterk Techniek Onderwijs (STO). De activiteiten in de waaier zijn voor het schooljaar 2021/2022. Docenten en decanen kunnen nu vast gaan plannen.

Waarom een techniekwaaier?

De techniekwereld is heel breed. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Om de mogelijkheden te laten zien zijn in de regio tal van techniek activiteiten die kunnen worden georganiseerd door docenten. Door deze activiteiten te bundelen in een waaier is in één overzicht te zien wat er te doen is aan techniek activiteiten in de regio en hoe je deze als docent kan organiseren en/of reserveren. De activiteiten zijn gebundeld op basis van de 7 werelden van techniek. Met de 7 werelden van techniek krijgen jongeren een helder beeld hoe prominent wetenschap en techniek in onze maatschappij aanwezig is. En dat zij er na hun schooltijd in bijna elk beroep mee te maken krijgen.

Klik hier om meer te weten te komen over de 7 werelden van techniek.