15 februari 2021

MyTec-Bedrijven en Techport gaan samenwerken

Wat hebben MyTec-Bedrijven en Techport met elkaar gemeen? Nou veel! De organisaties hebben overlappende ambities als het gaat om het versterken van technisch onderwijs. Dat is dan ook de reden dat MyTec-Bedrijven en Techport de handen ineen hebben geslagen en elkaar gaan versterken op onderwijsactiviteiten.

Het vinden en opleiden van goede vakmensen is de grote uitdaging voor het technische bedrijfsleven in de Metropoolregio Amsterdam. MyTec-Bedrijvenen Techportgaan daarom samen optrekken in het promoten van techniek om de instroom en uitstroom van het technisch onderwijs te vergroten. 

Maar ook kijken ze samen naar het integreren van het slim onderhoud in de opleidingen in de regio, waaronder in de MyTec opleiding. Dat gebeurt binnen de RIF Smart Maintenance. Mathijn Korf, programmamanager MyTec-Bedrijven: “Samen werken we aan het integreren van modules rond slim onderhoud in de opleidingen van het Nova College. En ook ontwikkelen we een Associate Degree-opleiding, dit is een verkort hbo, waarmee een doorlopende leerlijn ontstaat van het vmbo en mbo naar het hbo.”

Door de beide netwerken aan elkaar te verbinden kunnen Techport en MyTec-Bedrijven meer bereiken voor de techniekopleidingen en de instroom in de regio. Henno van Horssen, programmamanager Techport: “We gaan onze Techport-bedrijven en -scholen aansporen om mee te doen. Samen hebben we een nog breder netwerk en kunnen we echt stappen zetten in de promotie en het verbeteren van het techniekonderwijs. En we hopen de MyTec-Bedrijven natuurlijk te ontvangen tijdens de jaarlijkse Techport Technologieweek.”

Volg MyTec-Bedrijven en Techport ook via LinkedIn:
MyTec-Bedrijven
Techport