27 juni 2024

Maak kennis met Patrick Swart, nieuwe directeur van Techport 

Sinds 17 juni is Patrick Swart de nieuwe directeur van Techport. Hij kijkt er naar uit om Techport en alle aangesloten bedrijven, scholen en andere organisaties beter te leren kennen en samen met alle partners te werken aan de eerste groene industriezone van Nederland. Patrick: “Ik kende Techport al, maar nu mag ik mij écht onderdompelen in de wereld van innovatie, onderwijs, duurzaamheid en techniek in deze bijzondere IJmond-regio.”

Ervaring met innovatie en organisatieontwikkeling
Voordat Patrick bij Techport kwam, heeft hij verschillende dingen gedaan. Zo heeft hij onder andere leidinggegeven aan een adviesbureau, verschillende mediabedrijven en (educatieve) uitgeverijen. Vanuit verschillende rollen heeft hij veranderingsprocessen begeleid, innovatieprogramma’s opgezet en digitale transities doorgemaakt. Hij was daarnaast een van de coaches binnen het GO!-NH programma. 

Patrick: “Een goed idee, nieuw concept of innovatie bewijst zich in de executie, waar ambitieuze doelen aansluiten bij een realistisch beeld van waar de organisatie(s) en haar mensen toe in staat zijn. We willen met elkaar toekomstbestendig en toepassingsgericht innoveren en vernieuwen, maar #HOEDAN? Wat mij betreft altijd met de mensen en het team als uitgangspunt en de bundeling van competenties en expertise die nodig zijn om de gewenste ontwikkeling te realiseren. Vanuit Techport proberen we invulling te geven aan deze collectieve ambitie door de randvoorwaarden voor succes in te vullen en te faciliteren en ondersteunen bij de realisatie ervan. Dat doen we – en dat moet – in nauwe samenwerking en coalitie met bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen.” 

Over Patrick persoonlijk
Patrick woont met zijn vrouw Esther en hun twee zonen (één is al uitgevlogen) in De Rijp aan de Eilandspolder. Hij zwemt zeer regelmatig in het Baafje in Heiloo (of de Hoornse Vaart als het winter is) en houdt van uitgebreid koken voor familie of vrienden. Behalve struinen naar nieuwe muziek op Spotify, bezoekt hij graag een concert of voorstelling. Voor ijs mag je hem altijd wakker maken. 

Alvast digitaal connecten met Patrick? Dat kan hier.  
In de nieuwsbrief van september volgt een interview over de eerste 100 dagen van Patrick bij Techport.