25 jan 2023

Techport en ROC Nova College gaan voor Learning Community Waterstof 

Op 23 januari, de eerste dag dat het Just Transition Fund IJmond open ging, heeft Techport samen met het ROC Nova College een aanvraag ingediend voor het verder versterken en ondersteunen van een Learning Community Waterstof (LCW). De aanvraag wordt ondersteund door Tata Academy, Hogeschool van Amsterdam, Inholland en GreenBiz. 

De hoofddoelstelling is een breed en laagdrempelig platform op te zetten waar bedrijven en kennisinstellingen in de regio elkaar kunnen vinden en kennis gaan delen en ontwikkelen. De focus ligt daarbij op het veilig opereren en onderhouden van waterstof-gerelateerde installaties.  

LCW-netwerk opbouwen en faciliteren kenniscirculatie

De partijen gaan de komende vier jaar het LCW-netwerk opbouwen en de kenniscirculatie tussen de bedrijven (>50) faciliteren. De nieuwe inzichten en innovaties op het domein Waterstof worden doorgezet naar bedrijven welke samenwerken met het mbo en hbo beroepsonderwijs. 

Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben de volgende bedrijven vrijwel per direct via een Raamwerkovereenkomst hun commitment aan het LCW-project gegeven: Bilfinger Tebodin, BTAC Solutions, Eriks, Facta, Hoogewerf Engineering, IC Beverwijk, Intures, KapiteinsLab, Megacon, Next Generation Machinery, Pentacon, Spruit, Viro en Stemar Engineering. 

Meedoen vanaf de start kan nog steeds. Stuur een email naar Theo Koster (theo.koster@techport.nl). Bel voor meer informatie naar 06-50245261. 

Techport Innovation Centre Green Incubator

Naast deze aanvraag van Learning Community Waterstof heeft Techport tevens een aanvraag bij het Just Transition Fund IJmond ingediend  voor Techport Innovation Centre Green Incubator. Daarover volgt later meer informatie. 

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op