20 juni 2022

Kartteam Academy Tata Steel wint First Electro League

ZWOLLE – Het kartteam van de Academy is winnaar van de First Electro League. Het team won op de slotdag bij kartcentrum Zwolle de endurace test en pakte de meeste punten bij de beoordeling van de innovaties aan de kart. Daarmee behaalde het team nipt voldoende punten om de hoofdprijs mee te nemen naar Velsen. Het Hub van Doorne College uit Deurne pakte de tweede en derde plaats.

“We hebben een hele mooie prestatie neergezet,” zegt Danny Jansen, coach bij de Academy en samen met coach Dennis Cornielje begeleider van het kartteam. “Het is namelijk niet niks als je drie van de vijf categorieën kunt winnen. Daar zijn we echt trots op. Dennis Cornielje: “Zeker als je ziet dat we bij de innovaties nipt het Graafschap College uit Doetinchem achter ons hebben gelaten en over all slechts 7 punten meer pakten dan de nummer twee. Ja, het lag dit jaar dicht bij elkaar. De jongens en meiden van het kartteam hebben het gewoon heel goed gedaan.”

Elektrisch

De First Electro League is een competitie waarin twaalf teams van ROC’s en scholen uit het voortgezet onderwijs het tegen elkaar opnemen op gebied van elektrisch rijden. De teams onderhouden en innoveren hun eigen kart. Ze moeten op vier Track Days verschillende rijproeven tot een goed einde brengen. En elke keer worden de teams beoordeeld op organisatie, planning en veiligheid. Op de slotdag zijn de meeste punten te verzamelen. Dan worden ook de innovaties beoordeeld en krijgen de teams punten voor hun presentatie over de teamprestatie van het afgelopen schooljaar.

Uitslag

De competitie bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder het overzicht met daarbij vermeld het maximaal aantal te verdienen punten (tussenhaakjes), de winnaar en het behaalde aantal punten.

 • Regelmatigheidsproef (40) – Hub van Doorne Team 1: 26 pt
 • Speed & Endurance (60) – Academy Tata Steel: 44 pt
 • Veiligheid & Organisatie (120) – Academy Tata Steel: 98 pt
 • Innovatie (60) – Academy Tata Steel: 49 pt
 • Communictie (60) – Hub Van Doorne Team 2: 55 pt

In totaal waren er dit studie jaar 340 punten te verdienen. Het team van de Academy pakte in totaal 245 punten.

Klassement 2022

 1. Academy Tata Steel – 245 pnt
 2. Hub van Doorne team 2 – 237 pnt
 3. Hub van Doorne team 1 – 204 pnt
 4. Novqal College, Beverwijk – 190 pnt
 5. Friesland College team 1, Heerenveen – 182 pnt
 6. Graafschap College, Doetinchem – 162 pnt
 7. Het Baken, Almere – 70 pnt
 8. ROC Twente – 45 pnt
 9. Drenthe College, Assen – 32 pnt
 10. Vista College, Heerlen – 15 pnt
 11. Caland College, Amsterdam – 14 pnt
 12. Friesland College team 2, Heerenveen – 0 pnt