8 oktober 2020

Geslaagde online editie Tech Your Talent Show

Op maandag 5 en dinsdag 6 oktober was de Tech Your Talent Show voor leerlingen van het voorgezet onderwijs uit de regio tijdens de Techport Technologieweek. In de livestream show konden leerlingen vragen stellen aan astronaut Mindy Howard en streden ze met maar liefst 135 teams bestaande uit meer dan 700 leerlingen om de enige echte Tech Your Talent bokaal.

De leerlingen van verschillende scholen uit de regio, waaronder het Kennemer College, Technisch College Velsen, Tender College, Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffer College hadden een Q&A-sessie met Mindy Howard, de eerste Nederlandse vrouwelijke astronaut die de ruimte ingaat. Ze kregen antwoorden op vragen als ‘Moet je in de ruimte ook 1,5 meter afstand houden?’ en ‘Denk jij dat er aliens bestaan?’. 

Daarnaast streden de leerlingen tegen elkaar door het beantwoorden van technische vragen. De vragen die de kinderen moesten beantwoorden waren onder andere ‘Hoeveel dakpannen gaan er in 1m²?’ en ‘Hoeveel huishoudens kunnen er worden voorzien van stroom door 220 windmolens?’. Deze vragen werden gesteld door verschillende techniek helden uit de regio. Organisaties die hieraan meededen waren onder andere Microtechniek, Cornelis Vrolijk, CareWorx, MHI Vestas, Tata Steel, De Bie Buitenwerk en Bouwmensen. 

Techport Technologieweek 2020

De Tech Your Talent TV Show is onderdeel van de online Techport Technologieweek. Van 5 tot en met 9 oktober worden leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten ondergedompeld in de 7 werelden van technologie. Doel van deze week is om zoveel mogelijk leerlingen te interesseren voor technologie. 

Meer informatie over de Techport Technologieweek is te vinden op www.techport.nl en op social media met #TTW.