15 januari 2021

Doe mee met de Techport Challenge!

Techport organiseert in het voorjaar van 2021 een Techport Challenge voor innovatieve MKB-bedrijven en startups om innovaties en oplossingen te ontwikkelen om met smart technologie de emissie te kunnen reduceren in de IJmond en de Metropoolregio Amsterdam. 

We dagen innovatieve MKB-bedrijven, startups, scale-ups en innovatie teams van kennisinstellingen en multinationals uit om innovaties en oplossingen (verder) te ontwikkelen ter bevordering van het innovatief vermogen van de Techport regio. Techport bedrijven zijn voornamelijk actief in smart industry, smart maintenance en digitalisering in de maakindustrie, maritieme en offshore-industrie. 

Voor de winnaar van deze Techport Innovatie Challenge stelt Techport de deelname aan GO!-NH Accelerator of GO!-NH Growth beschikbaar. Tevens kunnen de deelnemers meedoen aan de Techport Innovatie Workshops die in de eerste helft van 2021 gepland gaan worden. 

Powered by GO!-NH
De Techport Challenge is in partnerschap met GO!-NH uitgevoerd. Het winnende team van de Techport Challenge vormt samen met de geselecteerde teams vanuit de GO!-NH programma’s en de teams van de andere challenges een groep van innovators die het GO!-NH programma ondergaan. Tijdens de programma’s krijgen de teams ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief traject van workshops en deepdives.

Wanneer kun je als ondernemer meedoen aan de Techport Challenge?
Bedrijven die zich willen inschrijven voor de Techport Challenge zijn voornamelijk actief in smart industry, smart maintenance en digitalisering in de maakindustrie, maritieme en offshore-industrie. 

Het bedrijf dient een innovatie of oplossing te ontwikkelen om met smart technologie de emissie te kunnen reduceren in de IJmond en de Metropoolregio Amsterdam.

Innovaties die Techport helpen meer toekomstbestendig en circulair te worden, kunnen zich richten op verschillende thema’s binnen dit vraagstuk:

  • Circulaire oplossingen
  • Smart industry (ICT oplossingen in productieprocessen)
  • Toepassing van big data in productieprocessen
  • Smart maintenance
  • Slimme meet- en testopstellingen
  • Innovatieve samenwerkingsmodellen
  • Nieuwe businessmodellen (van producten naar diensten).

Inschrijven voor de Techport Challenge kan via de website van GO!-NH.