28 september 2020

De Techport Technologieweek gaat weer van start!

Van 5 tot en met 9 oktober is de Techport Technologieweek. Een week waarin leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten worden ondergedompeld in de 7 werelden van technologie.

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen er de komende jaren voor dat er volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Vooral in de IJmond liggen de banen voor het oprapen door de aanwezigheid van grote spelers als Tata Steel, Crown van Gelder, het sluizencomplex en de opkomst van offshore wind. Binnen Techport werken bedrijven, overheid en scholen samen om te zorgen voor voldoende aanwas voor de technologische beroepen.

Vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen vinden alle evenementen dit jaar online plaats.

Tech Your Talent-quiz

Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt via livestream de Tech Your Talent-quiz gespeeld. Scholen strijden tegen elkaar door het beantwoorden van vragen die worden gesteld door techniek helden uit de regio. Organisaties die meedoen met de quiz zijn onder andere Microtechniek, Cornelis Vrolijk, CareWorx, MHI Vestas, Tata Steel, De Bie Buitenwerk en Bouwmensen. De winnaar krijgt de enige echte Tech Your Talent bokaal!

Daarnaast hebben de leerlingen een Q&A-sessie met Mindy Howard, de eerste Nederlandse vrouwelijke astronaut die de ruimte ingaat.

Programma voor ouders

De rol die ouders spelen in het kiezen van een vervolgopleiding voor een kind is groot. Daarom vindt Techport het belangrijk om ook ouders inzicht te geven in de mogelijkheden van het werken in de techniek. Op dinsdag 6 oktober om 19.00 uur kunnen ouders dan ook samen met hun zoon of dochter uit groep 8 mee doen aan de online Tech Your Talent-quiz. Samen strijden ze tegen andere ouders en kinderen voor de winst. Deelname aan dit livestream event is gratis. Aanmelden kan viahttps://techport.nl/agenda/programma-voor-ouders/

Promotie Event Techniek (PET IJmond)

Voor de basisschoolleerlingen uit groep 8 wordt via een livestream de PET IJmond Quiz gespeeld. Scholen strijden tegen elkaar door het beantwoorden van vragen die worden gesteld door techniek helden uit de regio. De winnaar krijgt de enige echte PET IJmond bokaal! Daarnaast is er voor de leerlingen een spannende, interactieve live act van MadScience! En gaan de leerlingen door middel van een prijsvraag aan de slag met de 7 werelden van techniek.

iMaintain Techport Congres 2020

Voor het bedrijfsleven, bestuurders van scholen en de overheid is op vrijdag 9 oktober het jaarlijkse Techport Netwerkevent. Via een livestream is dit congres online gratis te volgen. Het programma wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met iMaintain, met als thema ‘Samen sterk voor onderhoud’. Tijdens het congres staat het delen van ervaringen op het gebied van samenwerking binnen Techport en op het gebied van Smart Maintenance centraal. Onderhoud is een woord dat niet vaak voorkomt in de troonrede. Het iMaintain platform vindt het daarom hoog tijd om een eigen ‘Schaduwparlement van Onderhoud’ op te richten. Er zal tijdens dit congres gedebatteerd worden over onderwerpen die de staat van de Nederlandse assets moeten versterken. Zowel in de infrastructuur als in de industrie. Meer informatie en aanmelden kan via:https://techport.nl/agenda/techport-netwerkevent/

Techniek studiedag voor docenten

Voor de docenten van de Techport-scholen wordt op de studiedag in deze week een techniek programma aangeboden. Dit keer niet vanuit de sporthal, maar vanaf de eigen school door middel van livestream. De docenten krijgen een interactief programma aangeboden met een lezing, een show van experimenteer expert Boy van Quest Jr. en gaan daarnaast ook nog zelf aan de slag met techniek.

Meer informatie over de Techport Technologieweek is te vinden op www.techport.nl en op social media met #TTW.