15 mei 2023

Basisschool De Hoge Ven wint Techport RC Cup

HEEMSTEDE – Basisschool De Hoge Ven uit Warmenhuizen won vrijdag 12 mei 2023 de Techport RC Cup. De school reed in drie heats de meeste ronden en scoorde ook hoog in de categorieën Communicatie en Design & Sponsoring.

Dit jaar deden er 27 teams mee aan de RC Cup. “Voor ons het bewijs dat veel scholen de RC Cup als contextrijk onderwijsprogramma omarmen’, zegt Erik de Mink van de Tata Steel Academy en projectleider Challenges bij Techport. “De RC Cup is meer dan alleen maar rondjes rijden met een radiografisch bestuurbare auto. De hele klas werkt samen aan ver schillende opdrachten op gebied van communicatie, design, sponsoring en natuurlijk techniek.” Leerlingen leren hun eigen talenten ontdekken en hoe zij samen de beste teamprestatie kunnen neerzetten. En dat tijdens een onderwijsprogramma dat de leerkracht kan combineren met reken, taal en maakonderwijs.

Shirts

Creatieve leerlingen maken t-shirts, ontwerpen logo’s en verzorgen het uiterlijk van de auto’s. Van ontwerp tot het schilderen of bespuiten van de blanco kappen. Om de kosten te dekken van benodigde materialen en onderdelen om de auto te onderhouden of verbeteren, zoeken de marketeers en pr-managers contact met bedrijven voor sponsorgeld. Om de communicatie met de omgeving en sponsors te regelen bouwen de teams websites, facebook-pagina’s en Tiktok-filmpjes.

Braderie

Leerlingen zij erg creatief en als zij vrij zijn om hun weg te zoeken komen ze met verrassende ideeën om de teamprestatie te verbeteren,” zegt Hans Nooij van de Tata Steel Academy en jurylid tijdens de RC Cup. “Wij organiseren de RC Cup nu al veertien jaar en elk jaar zijn er weer teams die ons verbazen. Nu waren er teams die op school een bingoavond organiseerden met prijzen van lokale winkeliers. En er was een school die met een braderie de kas wist te spekken. Goed voor extra accu’s, een snel-lader en startkapitaal voor de RC Cup van 2024.”

Uitslag

Het was spannend, de teams waren aan elkaar gewaagd. Winnaars hadden maar 1 of 2 punten meer dan de scholen die tweede of derde eindigden.

De Montessori School uit Beverwijk won de Communicatie Award. De Bethelschool (Beverwijk) won de Design & Sponsoring Award. De Hoge Ven won de Speed Award. De school uit Warmenhuizen verzamelde over alle drie de categorieën de meeste punten en is winnaar van de Techport RC Cup 2023.

Voortgezet onderwijs

Op 26 mei rijden 21 teams van scholen uit het voortgezet onderwijs de RC Cup. Ook bij Model Auto Club Heemstede.