8 oktober 2020

Ademloos kijken naar techniek proefjes tijdens online PET IJmond Show

Op donderdag 8 oktober was de Promotie Event Techniek (PET) IJmond Show voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen uit de regio IJmond tijdens de Techport Technologieweek. In de livestream show kregen de leerlingen een live demonstratie van verschillende proefjes en experimenten van professor Vanessa van Alles van MadScience en streden ze met maar liefst 180 teams bestaande uit meer dan 900 leerlingen om de enige echte PET IJmond-bokaal.

De leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio werden aan de hand van een spannende quiz meegenomen in de 7 werelden van techniek. Hierdoor kregen de leerlingen op een speelse manier een indruk hoe veelzijdig techniek is. Zij streden tegen elkaar door het beantwoorden van technische vragen. De vragen die de kinderen moesten beantwoorden waren onder andere ‘Hoeveel PK heeft het schip de Scombrus van visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden in totaal?’ en ‘Hoe heet de techniek waarmee je twee metalen aan elkaar maakt?’. Deze vragen werden gesteld in filmpjes door verschillende techniek helden uit de regio. Organisaties die hieraan meededen waren onder andere Microtechniek, Cornelis Vrolijk, CareWorx, MHI Vestas, Tata Steel, De Bie Buitenwerk en Bouwmensen. De reacties van de leerkrachten waren zeer enthousiast: ‘Kinderen zitten ademloos te kijken en te genieten’ en ‘Complimenten hoor, wat hebben jullie dit ontzettend leuk gedaan’. 

Techport Technologieweek 2020

De PET IJmond TV Show is onderdeel van de online Techport Technologieweek. Van 5 tot en met 9 oktober worden leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs, ouders en docenten ondergedompeld in de 7 werelden van technologie. Doel van deze week is om zoveel mogelijk leerlingen te interesseren voor technologie. 

Meer informatie over de Techport Technologieweek is te vinden op www.techport.nl en op social media met #TTW.