27 juni 2024

Actief aan de slag met HR beleid dankzij project ‘Strategisch HR’

Met het project Strategisch HR faciliteert Techport strategische HR-dienstverlening voor mkb-bedrijven. Dankzij een bijdrage van het Just Transition Fund kan dit project nu van start. Het belangrijkste doel van Strategisch HR is het verbeteren van instroom, behoud van huidige medewerkers en het op creatieve manieren werven van nieuwe medewerkers. Dit is hard nodig, want voor de energietransitie in Noord-Holland zijn tot 2030 alleen al ruim 12.000 extra werknemers nodig. De huidige krappe arbeidsmarkt en met name het tekort aan technisch geschoold personeel vraagt om werkgevers die actief met hun HR-beleid aan de slag gaan.

Dit doel willen we bereiken door HR adviseurs in te zetten die samen met de bedrijven gaan werken aan een strategie. Begin juni is de eerste HR adviseur gestart: Joaquin Urbina. Hij heeft inmiddels met een aantal bedrijven een kennismakingsgesprek gehad. Het tweede gesprek bestaat uit een intake waarbij gekeken wordt naar waar het bedrijf hulp en advies bij nodig heeft. Joaquin: “Wat ik tot nu toe heb geconstateerd, is dat de meeste vraagstukken gaan over  het behouden van bestaande medewerkers en het op creatieve manieren werven van nieuwe medewerkers. Verder zie ik dat organisaties hun HR-afdeling verder willen professionaliseren of toekomstbestendig willen maken, maar niet goed weten hoe ze dat aan moeten pakken. Met dit project kunnen we daar heel gericht en met maatwerk bij helpen.”

Het uiteindelijke doel van Strategisch HR is om in drie jaar tijd 75 bedrijven te helpen met hun HR-vraagstukken. Joaquin: “Door mee te doen aan dit project krijg je veel expertise tot je beschikking, plus een HR-plan. We denken dat veel mkb-ondernemers hiermee echt een stap voorwaarts kunnen zetten.”

Heb je interesse om strategisch HR advies te ontvangen vanuit dit project? Neem dan contact op met Joaquin via joaquin.urbina@techport.nl

Strategisch HR voor het mkb wordt mede mogelijk gemaakt door het Just Transition Fund, de Europese Unie, de Provincie Noord-Holland en RBA KZIJ.