25 januari 2023

30 maart 2023 “Girls’ Day”: Inspireer nu technische professionals voor de toekomst!

Girls’ Day laat meisjes de wereld van bèta, techniek en IT ontdekken en van dichtbij beleven. Tijdens deze dag openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-opleidingen en -bedrijven hun deuren speciaal voor meisjes. Haak nu ook aan! Veel Techportbedrijven hebben zich al aangemeld voor 30 maart 2023. Verschillende bedrijven geven de studenten een rondleiding of hebben een workshop georganiseerd.

Powered by Nova Smart Girls

De Nova Smart Girls volgen een technische opleiding bij het Nova College Ze zijn nieuwsgierig, kijken vooruit, blijven zichzelf ontwikkelen, helpen elkaar, delen hun kennis en zijn gek op techniek! Tijdens Girls’ Day 2023 ontvangen de Nova Smart Girls voor het middagprogramma meisjes van het voortgezet onderwijs. Ze kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met de Nova Smart Girls en leren meer over bèta/technische werkzaamheden en welke opleiding daarbij past.

Speciaal voor meisjes?!

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is al jaren te laag. Slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw. Op Girls’ Day laten we met vrouwelijke rolmodellen een breed beeld van de technische opleidingen en beroepen zien en we helpen meisjes hun zelfvertrouwen te versterken in exacte vakken.

Zet je deuren open voor technische professionals van de toekomst!

Voor het ochtendprogramma zijn wij op zoek naar bedrijven die een rondleiding en/of korte workshop willen geven. Meld ook jouw bedrijf aan voor Girls’ Day en open net als veel technische bedrijven in Nederland je deuren! Laat meisjes kennis maken met de technische wereld en inspireer ze om uit te groeien tot technische professionals. Neem contact op met danielle.vandermark@techport.nl. Op deze manier laten wij meisjes de technische wereld verkennen.