Ontdek de werelden van techniek

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een goede opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een aantrekkelijk salaris. Techniek maakt dit allemaal mogelijk, want techniek is overal! In de zorg, bouw, voeding, media, industrie, wetenschap en uiteraard de energietransitie. Ontdek wat je allemaal kunt bereiken met een technische opleiding. Wij laten je graag zien en ervaren.

Ontdek de werelden van techniek

Techniek is overal
Aan de hand van de 7 werelden van techniek geven we een aantrekkelijk en realistisch beeld van leren en werken in de bèta en techniek. Zo kunnen leerlingen ontdekken dat techniek overal is en meer omvat dan ze dachten.

Mens en Gezondheid Shape
Mens en Gezondheid

Bedenk straks een nieuwe app voor je mobiel die nog beter checkt of we wel gezond genoeg leven? Of die misschien zelfs ons leven redt? Help je mee aan het bouwen van robots die een operatie uitvoeren? Of maak je een onzichtbare beugel die in no-time je tanden rechtzet?

Energie, Water & Veiligheid Shape
Energie, Water & Veiligheid

Bedenk jij de oplossing om al het plastic uit onze oceanen te halen? Werk mee aan het oplossen van de problemen van onze aarde. Bijvoorbeeld luchtvervuiling, langdurige droogte en andere gevolgen van ons veranderende klimaat of een digitale aanval op onze infrastructuur.

Voeding & Natuur Shape
Voeding & Natuur

Zorg jij dat mensen straks supergezond eten kunnen printen in hun eigen keuken? Of werk je mee aan het kweken van plantaardige hamburgers? Help jij boeren om fruit te verbouwen waarbij minder middelen nodig zijn zodat insecten er minder onder lijden?

Wonen, Werken & Verkeer Shape
Wonen, Werken & Verkeer

Sleutel jij aan een zelfrijdende auto? Of bouw jij in een overvolle stad mini-huizen die toch alles hebben wat je nodig hebt? Gaan we anders of juist meer in de hoogte bouwen? En wat nou als we onze producten met drones laten bezorgen zodat er minder files op de wegen zijn?

Ontwerp, Productie & Wereldhandel Shape
Ontwerp, Productie & Wereldhandel

Ontwerp jij de coolste sneaker met behulp van een 3D-printer? Of zorg jij ervoor dat die wereldwijd wordt geproduceerd? Daarna worden ze supersnel met een drone thuisbezorgd. Hiervoor zijn mega-magazijnen, vliegvelden en havens nodig. Mét techniek, zoals robothijskranen die containers op schepen laden.

Hi-tech & Science Shape
Hi-tech & Science

Een film direct vanuit je mobieltje op je muur projecteren in superscherpe bioscoopkwaliteit? Misschien bedenk jij wel een manier om elkaar via internet ook echt te kunnen voelen. Of zorg je voor een doorbraak op medisch gebied, bijvoorbeeld met genezende microchips onder de huid.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op