Meld je aan

Kom samen met je kind naar de Techport Technologieweek en ontdek hoe leuk techniek is. Doe samen mee met de workshops, praat met ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van technische opleidingen. We zien je graag op woensdag 4 oktober tussen 18.30 tot 20.30 uur.

Ontdek de werelden van techniek

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een goede opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een aantrekkelijk salaris. Techniek maakt dit allemaal mogelijk, want techniek is overal! In de zorg, bouw, voeding, media, industrie, wetenschap en uiteraard de energietransitie. Ontdek wat je allemaal kunt bereiken met een technische opleiding. Wij laten je graag zien en ervaren.

Kom naar PET IJmond speciaal voor ouders met hun kind
Samen met trainer Ben Snoeijs | LinkedIn kun je je eigen robotvriend(in) creëren en proberen biologische functies na te bootsen. Maak je eigen heksensoep en leer water zuiveren. Laat je tekeningen tot leven komen en geef figuurtjes superkrachten. Ontwerp een instrument en bespeel het live. Of verbind een blauwe hoogoven met een windpark en houd het energienetwerk in balans. En nog veel meer!

7 Werelden van Techniek 
Sporthal ‘de Walvis’ in Beverwijk is omgetoverd tot de 7 werelden van Techniek. In elke wereld kun je samen met je kind deelnemen aan leuke techniekactiviteiten.

Je bent welkom op woensdag 4 oktober tussen 18.30 tot 20.30 uur (vrije inloop).

Aanmelden – woensdag 4 oktober (18.30 – 20.30 uur)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Techniek is overal
Op allerlei manieren zijn we steeds meer digitaal met elkaar verbonden. Zo groeit een challenge via social media razendsnel uit tot een mega-succes. Of streamen we massaal de hit van een online superster. Wat eten tijdens je huiswerk? Hop, naar de sushi- bestelsite. En je kleding voor 11 uur online besteld? Morgen heb je het op tijd voor je feestje in huis. Bijna alles in je dagelijks leven gaat via je mobiel of computer. Dat betekent ook dat we alle info die we online delen, heel goed moeten beveiligen. Volop werk aan de winkel voor digi-specialisten dus!

Mens en Gezondheid Shape
Mens en Gezondheid

Bedenk straks een nieuwe app voor je mobiel die nog beter checkt of we wel gezond genoeg leven? Of die misschien zelfs ons leven redt? Help je mee aan het bouwen van robots die een operatie uitvoeren? Of maak je een onzichtbare beugel die in no-time je tanden rechtzet?

Energie, Water & Veiligheid Shape
Energie, Water & Veiligheid

Bedenk jij de oplossing om al het plastic uit onze oceanen te halen? Werk mee aan het oplossen van de problemen van onze aarde. Bijvoorbeeld luchtvervuiling, langdurige droogte en andere gevolgen van ons veranderende klimaat of een digitale aanval op onze infrastructuur.

Voeding & Natuur Shape
Voeding & Natuur

Zorg jij dat mensen straks supergezond eten kunnen printen in hun eigen keuken? Of werk je mee aan het kweken van plantaardige hamburgers? Help jij boeren om fruit te verbouwen waarbij minder middelen nodig zijn zodat insecten er minder onder lijden?

Wonen, Werken & Verkeer Shape
Wonen, Werken & Verkeer

Sleutel jij aan een zelfrijdende auto? Of bouw jij in een overvolle stad mini-huizen die toch alles hebben wat je nodig hebt? Gaan we anders of juist meer in de hoogte bouwen? En wat nou als we onze producten met drones laten bezorgen zodat er minder files op de wegen zijn?

Ontwerp, Productie & Wereldhandel Shape
Ontwerp, Productie & Wereldhandel

Ontwerp jij de coolste sneaker met behulp van een 3D-printer? Of zorg jij ervoor dat die wereldwijd wordt geproduceerd? Daarna worden ze supersnel met een drone thuisbezorgd. Hiervoor zijn mega-magazijnen, vliegvelden en havens nodig. Mét techniek, zoals robothijskranen die containers op schepen laden.

Hi-tech & Science Shape
Hi-tech & Science

Een film direct vanuit je mobieltje op je muur projecteren in superscherpe bioscoopkwaliteit? Misschien bedenk jij wel een manier om elkaar via internet ook echt te kunnen voelen. Of zorg je voor een doorbraak op medisch gebied, bijvoorbeeld met genezende microchips onder de huid.

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op