Tata Steel

Tata Steel is een van 's werelds meest geografisch gediversifieerde staalproducenten, met vestigingen in 26 landen en commerciële kantoren in meer dan 35 landen. Tata Steel Nederland produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal.

Het immens grote bedrijfsterrein van Tata Steel in IJmuiden – in totaal 750 hectare – telt 17 fabrieken en aanpalende installaties die intensief zijn verstrengeld. Het hele staalproductieproces gebeurt hier: van de aanvoer van grondstoffen – kolen en ijzererts – tot het verladen van de kant en-klare rollen staal naar de klant.

Een nauwgezette afstemming tussen al deze schakels is cruciaal om de continuïteit van de staalproductiete waarborgen. Het behoeft weinig uitleg dat het plannen van onderhoud dan een complexe klus is.

Jaarlijks vindt op hele delen van de site een zomerstop van enkele dagen plaats, waarop fabrieken en installaties helemaal stil liggen. Voor regulier onderhoud lopen verspreid over de fabrieken zo’n 600 onderhoudsprofessionals rond.

Waarom partner?

Met Techport hebben wij een mooie connectie met o.a. onderwijs en de maakindustrie in de regio. Techport is ook gevestigd in de Tata Steel Academy en daarmee een goede locatie en basis voor een partnerschap.
Het Fieldlab Smart Industry geeft ons de mogelijkheid om samen met de overige partners innovatie nog beter te benutten.

Contactgegevens

Wenckebachstraat 1
1951JZ Velsen Noord

Contactpersonen: Hans Sintemaartensdijk (contactpersoon Fieldlab Smart Maintenance) en Robert Moens (woordvoerder Tata Steel)

Website: www.tatasteeleurope.com
LinkedIn

Techport wordt mede mogelijk gemaakt door

Heb je een goed idee om de maak- en onderhoudsindustrie verder te helpen?

Neem contact met ons op